Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

İl Emniyet Müdürlüğü açıklama….

İl Emniyet Müdürlüğü açıklama….
İl Emniyet Müdürlüğü, geçtiğimiz gün YSE kavşağında yapılan kırmızı ışık denetimiyle ilgili yapılan “Polisin gizlenerek video çekmesi tepkilere neden oldu” haberleriyle ilgili açıklamada bulundu. 

 Açıklamada; yapılan “Kırmızı Işık İhlali Denetimleri” neticesinde 2017 yılına göre kırmızı ışık ihlali sonucu meydana gelen yaralanmalı trafik kazaları ve yaralı sayısında 2018 yılında % 60 oranında azalma sağlanmıştır.” denildi.

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü, geçtiğimiz gün yapılan İhbarlı Kırmızı Işık Denetimi ile ilgili olarak haber sitelerinde “Polisin gizlenerek video çekmesi tepkilere neden oldu” şeklinde yer almasına

tepki gösterdi. Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “15.12.2018 günü İlimiz YSE kavşağında Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen “İhbarlı Kırmızı Işık Denetimi” bazı sosyal medya hesaplarında ve internet haber sitelerine yansıyarak “Polisin gizlenerek video çekmesi tepkilere neden oldu” şeklinde haberlere konu olmuştur.

İl Merkezi D100-12 Devlet Karayolu üzerinde bulunan Gölköy (Üniversite), YSE, Sanayi ve Tugay kavşaklarında araç ve yaya trafiği yoğunluğu yaşanmakta, özellikle kavşak geçişlerinde trafik ışık ve işaretlemelerine uyulmaması sonucu ölüm ve yaralanmalarla sonuçlanan trafik kazaları meydana gelmektedir.

İlimiz Polis Sorumluluk alanında 01.01.2018 ile 10.12.2018 tarihleri arasında meydana gelen kazaların %5’i gibi önemli bir kısmını Kırmızı Işık İhlalleri oluşturmaktadır. Kırmızı ışık ihlalleri neticesinde 1 Ölümlü, 28 Yaralanmalı olmak üzere 29 Ölümlü ve Yaralanmalı Trafik Kazası Meydana gelmiş, bu kazalarda 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 75 vatandaşımız ise yaralanmıştır.

Habere konu olan görüntülerle ilgili; 15.12.2018 günü saat 14:30 ile 15:30 saatleri arasında YSE Kavşağında Bolu Merkez Gölyüzü Mahallesinden Kuzey İstikameti Şehitler Caddesi ve Batı istikameti Düzce yönünde her iki yöndeki ışıklara hakim noktada ekiplerimizce yapılan İhbarlı Kırmızı Işık Denetiminde toplam 7 araç sürücüsüne 47/1-B (Kırmızı Işık İhlalinden), 1 araç sürücüsüne 36.  Maddeden (Sürücü Belgesiz), 1 araç sürücüsüne 34. Maddeden (Muayenesiz Araç) Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı düzenlenmiştir.

İl merkezinde kavşaklarda yapılan “Kırmızı Işık İhlali Denetimleri” neticesinde 2017 yılına göre kırmızı ışık ihlali sonucu meydana gelen yaralanmalı trafik kazaları ve yaralı sayısında 2018 yılında % 60 oranında azalma sağlanmıştır.

Kırmızı Işık İhlali Denetimlerinin yasalar çerçevesinde, etkin ve istikrarlı bir şekilde yapılmaya devam edilmesi vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için zorunluluk arz etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadelerine yer verildi.

 

Etiketler: