Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

III. KÖROĞLU YAZARLIK MEKTEBİ PROJESİ BAŞLIYOR

III. KÖROĞLU YAZARLIK MEKTEBİ PROJESİ BAŞLIYOR
Köroğlu Yazarlık Mektebi Projesi Başvuruları başlıyor. 9 Kasım 2019’dan 11 Nisan 2020 tarihine kadar 6 ay süreyle devam edecek olan Köroğlu Yazarlık Mektebi’nde şair yazar, sanatçı ve yönetmenler ders verecek.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencileri arasında şiir, hikâye, deneme, portre yazabilen güzel resim ve karikatür çizebilen, sinema ve fotoğrafla ilgili yetenekleri tespit etmek, onların eğitim ve gelişimine katkıda bulunmak, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi camiasından yarınların Cahit Zarifoğlu, Rasim Özdenören, Mustafa Kutlularının, Yücel Çakmaklılarının yetişmelerine yardımcı olmak amacıyla düzenlenen Köroğlu Yazarlık Mektebi başlıyor. Eğitim yılı kapsamında 9 Kasım 2019- 11 Nisan 2020 tarihleri arasında 6 ay süreli yazarlık sanat ve editörlük eğitimi çalışması yapılacak.

2. Kategori: 3. Köroğlu Yazarlık Mektebi 4 atölye ve bir çalışma gurubuyla faaliyet gösterecektir.

Atölyeler: 1- Deneme-Portre, 2- Öykü-Hikaye, 3- Şiir, 4- Sinema ve Fotoğraf

Eğitmenler: Atölyeler, herbiri kendi alanında çalışmaları ve eserleri bulunan deneyimli eğitmenlerden oluşmaktadır. Deneme-Portre: Fahri Tuna, Öykü-Hikaye: Emre Ergin, Şiir: Adem Karafilik, Sinema, Fotoğraf: Fatih Peker, Dergi Editörlüğü Çalışma Grubu: Fahri Tuna

Çalışma Grubu:1- Dergi Editörlüğü

Kapsam: Şiir, Öykü-Hikaye, Deneme-Portre, Sinema, Fotoğraf atölyeleri ve Dergi Editörlüğü Çalışma Grubu alanlarını kapsamaktadır.

Öğrenci seçimi: 3. Köroğlu Yazarlık Mektebi’ne öğrenci seçimi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğünce, duyuru, dekan ve bölüm başkanları ve üniversite kulüp başkanları ile iletişim hâlinde edebiyat, sinema ve fotoğraf kabiliyeti bulunanlar arasından belirlenecektir.

Genel Takvim: Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi 3. Köroğlu Yazarlık Mektebi, 9 Kasım 2019 Cumartesi günü başlayacak olup, 11 Nisan 2020 Cumartesi günü sona erecektir. Yazarlık Mektebi her ay iki kez Cumartesi günleri sabah 11.00-15.30 saatleri arası verilecek eğitimlerle ayda dokuz saat olarak faaliyet gösterecektir.

Mekân: Ayda iki kez gerçekleştirilecek olan 3. Köroğlu Yazarlık Mektebi’nde mekân / atölye salonu olarak Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin kullanımına tahsisli olan tarihî Gülezler Konağı’nın salonları kullanılacaktır.

Detaylı Takvim:

09 Kasım 2019 Cumartesi, (1. Dersler)

23 Kasım 2019 Cumartesi, (2.Dersler)

07 Aralık 2019 Cumartesi, (3. Dersler)

21 Aralık 2019 Cumartesi, (4. Dersler)

04 Ocak 2020  Cumartesi, (5. Dersler)

18 Ocak 2020  Cumartesi, (6. Dersler)