Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRENCİLERE EĞİTİM MALZEMESİ DESTEĞİ YAPILDI

İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRENCİLERE EĞİTİM MALZEMESİ DESTEĞİ YAPILDI
Bolu'da "Devlet Millet El Ele Millete Destek" projesi kapsamında öksüz ve yetim çocuklarımızın eğitimine destek vermek amacıyla temin edilen 132 çalışma masası, 132 sandalye, 132 kitaplık ve 140 kırtasiye malzemesi 9 Eylül 2021 tarihine kadar sahiplerine teslim edilecek.


Haber: Aslı Akış

Temsili teslim törenine Bolu Valisi Ahmet Ümit, Vali Yardımcısı Vekili Nurhalil Özçelik, İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, Bolu Aile Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü V. Timuçin Erem,  Ziraat Odası Başkanı Hakkı Fidan, Bolu Şoförler Odası Başkanı Orhan Fırat ile Bolu Valiliği koordinesinde oluşturulan Eğitime Destek Platformu üyeleri katıldı.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası, Bolu Ziraat Odası, esnaf ve iş adamlarının desteği ve Valiliğin katkıları ile 95 hanede 132 öğrenciye 132 takım çalışma masası, sandalyesi, lambası, kitaplığı ve kırtasiye seti en geç 09 Eylül 2021 tarihine kadar tüm çocuklara evlerinde kurulu olarak teslim edilecek.

Bolu Valiliği öncülüğünde başlatılan “Devlet Millet El Ele Eğitime Destek Kampanyası”na verilen desteklerle tedarik edilen eğitim malzemelerinin temsili teslim töreninde konuşan Bolu Valisi Ahmet Ümit, salgın sürecinde öğrencilerin belirli dönemlerde okullardan uzak kaldığını belirterek, 6 Eylül'den itibaren yüz yüze eğitimin başlayacağını söyledi.

Vali Ümit, 1,5 yıldır dünya ile beraber ülke olarak koronavirüsle mücadele edildiğine dikkat çekerek; “Bu süre içerisinde paradigmalarımız değişti. Yapmakta olduğumuz uygulamalar. Ya durduruldu ya değiştirildi ya kısaltıldı azaltıldı. Bunlardan en önemlilerinden bir tanesi eğitim öğretimdi. Yaklaşık 1,5 senedir eğitim öğretim faaliyetlerimi 8. ve 12. Sınıflarımıza bir de hazırlık öncesindeki çocuklarımızın dışındakiler online eğitime tabi tutulmak zorunda bırakıldı.

“GEÇEN YIL 1724 ÖĞRENCİMİZE TABLET ALIP TESLİM ETMİŞTİK”

Online eğitime tabi tutulmak ya da online eğitim yapmak aynı zamanda teknolojik ürünleri de ön plana çıkardı. İnternet lazım, tablet lazım ya da bilgisayar lazım. Her öğrencimizin de buna sahip olmadığını biliyoruz. Geçen sene devlet millet el ele millet destek kampanyası düzenlemiştik. İmkanı kısıtlı olan 1724 öğrencimize tablet alıp teslim etmiştik. Bu süreç içerisinde eşim hanımefendinin takip ettiği bir program vardı. Annesi veya babasını kaybetmiş veya her ikisini kaybetmiş çocuklarımızın ihtiyaçlarının tamamının karşılanmasına yönelik çalışmamız vardır. Bu öğrencilerimize de masa, sandalye, çalışma lambası, kitaplık ve kırtasiye seti almayı planlamıştık.

Geçen sene 1,5 sene boyunda eğitim öğretime devam edemedikleri için bu sene eğitim öğretimin başında kendilerine takdim edilmek üzere planlama yapmıştık. İnşallah 6 Eylül’den itibaren eğitim öğretime yüz yüze başlanacak” şeklinde konuştu.

“BÜTÜN TEDBİRLER ALINDI”

Ümit, Bolu esnafı, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat Odası ile iş adamlarının desteği ve Valiliğin koordinesinde öksüz ve yetim çocukların evine teslim edilmek üzere çeşitli eğitim malzemeleri alındığını dile getirerek,  “Bütün tedbirler alındı. Bu kapsamda geçen sene esnafımız, ticaret odamız ve ziraat odamız ile diğer iş adamlarımızın desteği ile ve valiliğimiz katkıları ile bugün annesi babası veya her ikisi de olmayan çocuklarımızın evlerinde en geç 9 Eylül’e kadar evlerine kurulmuş olarak teslim edilmek üzere 95 hanede 132 öğrencimize masa, sandalye, çalışma lambası kitaplık ve aynı zamanda kırtasiye seti temin ettik ve aldık. Bunlar ilerleyen günlerde teslim edilecek.

Temsili teslim töreni hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.
Etiketler: bolu haberler