Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

İHH BOLU’DAN İYİLİK DOLU KAMPANYA

İHH BOLU’DAN İYİLİK DOLU KAMPANYA
Bolu İHH Başkanı Fethi Sarımsakcı, depremzede ailelerin ve diğer ihtiyaç sahibi ailelerin temel gıda ihtiyaçları için başlatılan “İyilik Dolu Kumanya” kampanyasına çağrıda bulunarak; “İlk saatten itibaren tüm imkanlarımızla yaraları sarmaya gayret ediyoruz. Desteklerinizle depremden etkilenen ve ihtiyaç sahibi ailelere kumanya götürüyoruz. Bir Kumanya Paketi Bedeli 550 TL” dedi.

HABER: ASLI AKIŞ

Kahramanmaraş merkezli 11 şehrin etkilendiği depremlerde on binlerce bina yıkıldı ve bölgedeki insanların ihtiyaçları için yardım çalışmaları sürüyor. Deprem bölgelerindeki en acil ihtiyaçlardan birisi de kumanya paketi ve temel gıda malzemeleri. On binlerce insan temel gıda malzemelerine erişmekte güçlük çekiyor.

Depremzede ailelerin ve diğer ihtiyaç sahibi ailelerin temel gıda ihtiyaçlarını birlikte giderilmesi noktasında çağrıda bulunan Bolu İHH Başkanı Fethi Sarımsakcı, “Deprem bölgesine aynı zamanda yardımlarımız devam ediyor. Şuanda da bir kampanya başlatmış bulunuyoruz. Önümüz ramazan ve bir gıda kolisi hazırlayacağız. Ailenin büyüklüğüne göre 1 ay yetecek kadar hazırlanacaktır. Bu kolinin fiyatı 550 TL’dir. Yine buradan gönüllülerimize, bağışçılarımıza istedikleri şekilde bizlere ulaştırabilirler. Bizde onların istediği şekilde ister deprem bölgesi oldun isterlerse Bolu’ya gelen misafirlerimize bağışçılarımızın isteği doğrultusunda ulaştıracağız” dedi.

“BAĞIŞÇILARIMIZ BİZİM HESAP NUMARALARIMIZA ATABİLİR”

Yardımlar konusunda stant da kuracaklarını belirten Sarımsakçı, “Bağışçılarımız bizim hesap numaralarımıza atabilir. Önümüzdeki günler, stant günümüz olacak. Onunla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. O zaman bize daha iyi yardımlarını ulaştırabilecekler. Ya da derneğimizi bilenler gelebilir. Hiç bilmeyenler bizim telefonlarımız arayabilir biz bağışçının adresine gidebiliriz. Dolayısıyla her türlü hizmete açığız. Burada önemli olan bağışçılarımız kararını verip bize ulaşmasını sağlamasıdır” ifadelerini kullandı.

Yardımlar konusunda bölgeye gideceklerini aktaran Sarımsakçı, “Biz yardım gönderirken ya da gönüllü gönderirken her iki aşamada bölge koordinatı aracılığıyla ararız. Hangi ilde ne sıkıntı var ne ihtiyaç var onlar bizi yönlendirecektir. Geçen hafta gidecektik ama yoğunluktan dolayı gidemedik.  Bu hafta aradığımızda Adıyaman’da kuru gıdanın ihtiyacı olduğunu ve sahada çalışmak için gönüllülere ihtiyaç olduğu söylendi.  Bizde buradan 3 veya 4 arkadaş gideceğiz. Sahada çalışmalara katılmak için bölgede çalışmalara katılacağız” diye konuştu.

“MİSAFİRLERİMİZ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ”

Bolu’ya gelen depremzedeler için de çalıştıklarını belirten Sarımsakçı,“Bütün deprem bölgelerinde İHH’nın ya ofisi herhangi bir iletişim merkezi var. Oradan yönlendirerek olur. İnsanlarımız zaten İHH’yı biliyorlar. Deprem bölgesinde gelip bilmiyorsa İHH araştırıyor zaten bir şekilde birileri haberdar oluyor. İletişim adreslerimiz çok. Her yerden ulaşabilirler. Birçoğu zaten bölgeden telefon numaralarını alıp geliyor. Bizde buradaki misafirlerimiz için elimizden geleni yapıyoruz. Bu arada her şeyi devletten beklememek lazım. Bize ulaştıkları zaman AFAD’a ya da gençlik merkezine yönlendiriyoruz. Biz elimizden gelen malzememizi temin ediyoruz. Herhangi bir ihtiyaç halinde de devletin kademlerine yönlendiriyoruz. Orada genç gönüllülerimiz bulunmaktadır. Yemek dağıtımda olabilir ya da gıda kolisi olabilir. İlk zamanlar dada çadır kurumunda çalıştılar. Tahmini 20 ve 30 genç gönüllümüz vardır” ifadelerini kullandı.

“KONTEYNER BEDELİ 100 BİN TL OLARAK GÜNCELLENDİ”

Konteyner yardımları konusunda da bilgilendirmede bulunan Sarımsakçı, “Öncelikle bir fiyat açıklamıştık 120 bin civarında KDV indirimiyle bağışçılarımızdan gelen destekle bir konteyner bedeli 100 bin TL olarak güncellendi. Bu sadece konteynerle bağlantısı değil bu konteynerin ibaret değil. Bu konteynerin kurulma altyapısı,  elektriği, suyu mescidi ve sosyal tesisi hepsi ile birlikte 100 bin TL çıkıyor. Bu fiyatın içinde bütün içindeki eşyalar olmak suretiyle yapılacaktır.  Anahtarını alacak içeriye girecek ve ihtiyacı olmayacak” şeklinde konuştu.

Bir kumanya paketinin içerisinde:  350 gr helva, 1 kg yeşil mercimek, 500 gr çay, 2 kg un, 1 kg pirinç, 1 kg kırmızı mercimek, 1 kg kuru fasulye, 1 kg bulgur, 500 gr arpa şehriye, 1 kg toz şeker, 2 lt ayçiçek yağı, 830 gr domates salçası, 2 adet 1 kg nohut, 4 adet 500 gr makarna, 750 gr tuz, 360 gr reçel bulunmaktadır.
Etiketler: bolu haberler