Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

HUZUREVİNDE YAŞAYAN YAŞLILAR, USTA SANATÇILARA TAŞ ÇIKARDI

HUZUREVİNDE YAŞAYAN YAŞLILAR, USTA SANATÇILARA TAŞ ÇIKARDI
Huzurevinde yaşayan yaşlılar; koro şarkıları, tiyatro oyunu ve halk oyunu gösterilerindeki performanslarıyla göz doldurdu.

Haber: Oğuzhan Eke

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Kültür Merkezi Mavi Salonda, düzenlenen programda, Bolu’daki huzurevlerinde bakım alan ve yaşayan yaşlılar tarafından müzik, tiyatro ve dans gösterileri sahnelendi. Büyük beğeni toplayan gösterilerde Bolu Valisi Erkan Kılıç ile eşi Ayşe Elif Kılıç, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, kurum müdürleri, il protokolü, akademisyenler, üniversite öğrencileri ve vatandaşlar yer aldı.

“UNUTMAYALIM Kİ HEPİMİZ YARININ YAŞLILARIYIZ”

Program, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cemal Keskin’in konuşmasıyla başladı. Keskin, hizmet etmek için çaba sarf ettiklerini ifade ederek, “Yaşlılara gösterilecek sevgi ve saygı gelecek kaygılarımızı azaltacak, hangi yaşta olursa olsun, tüm bireylerin yaşama güvenle bakmalarını sağlayacaktır. Unutmayalım ki hepimiz yarının yaşlılarıyız. Toplumsal dayanışmanın önemli göstergelerinden birisi, yaşlıların karşılaşabileceği sorunların en aza indirilmesi ve bunların çözümüne ulaşabilmek olanaklarının onlara sunulmasıdır. Bu maksatla bakanlığımız çeşitli hizmet modelleri geliştirmiş olup, bunları yaşlılarımızın hizmetine sunulmuştur. İllerde ise bizler bakanlığımızın belirlediği bu hizmet politikalarını, sayın valilerimizin himayelerinde eksiksiz yerine getirmek için çaba sarf etmekteyiz” dedi.

KORO, SKEÇ VE HALK OYUNU GÖSTERİLERİ SAHNELEND

Selamla konuşmasının akabinde, huzurevinde yaşayan yaşlılar tarafından hazırlanan gösteriler sahnelendi. İlk olarak sahne alan koro söylediği şarkılarla mest ederken, solo şarkı performansları da dinleyicilerden büyük alkış aldı. Müzik dinletisini, huzurevinde yaşanan gerçek bir olaydan esinlenilerek hazırlanan tiyatro oyunu takip etti. Katılımcıların eğlenceli vakit geçirdiği etkinlikler, halk oyunları gösterisi ile sonlandı.

“ÇOK GÜZEL BİR ETKİNLİK OLDU”

Gösteriler sonrasında değerlendirmede bulunan BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Alişarlı, “Hakikaten çok profesyonelce bir gösteri oldu. Her şeyiyle; ses sanatçıları, saz sanatçıları, tiyatro öyleydi, folklor ekibi öyleydi… Bu vesileyle de merhum İzzet Baysal’ın ruhu şad olsun, onun eserlerinden birisi huzurevi. Vefalı olmamızı gerektiren çok güzel bir etkinlik oldu. Özellikle üniversitemizde olduğu için, tecrübeyi ve birikimi üniversitemizin gençleriyle buluşturduğu için hem Sayın Valime hem de İl Müdürümüze teşekkür ediyorum. Bu yaşanmışlık, tecrübe bizlerin geleceği” ifadelerini kullandı.

“BİZLERE ÇOK GÜZEL ÖRNEK OLDULAR”

Vali Kılıç ise programda emeği geçenlere teşekkür ederek, “Çok güzel bir program izledik. Bu programı gerçekleştiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüğümüze, yurtlarımıza, memurlarımıza, müdürlerimize, çok kıymetli büyüklerimize gerçekten çok teşekkür ediyorum. Gerçekten bizlere çok güzel örnek oldular. Büyüklerimiz bizim için son derece önemli. Geçmişi geleceğe aktaran, kültürümüzü yaşatan değerlerimiz. Onları izlerken çok büyük keyif aldık ve salon da aynı şekilde çok büyük keyif aldı. Bizim çok değerli büyüklerimiz var, onların değerlerinden, kültürlerinden, birikimlerinden yararlanalım yeter ki… Önümüz her zaman aydınlık olacaktır” şeklinde konuştu.

Program, belge ve plaket takdimi ile sona erdi. 
Etiketler: bolu haberler