Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

HÜKÜMLÜ VE TUTUKLULAR İÇİN "BİR KİTAP BİR UMUT" OLACAK

HÜKÜMLÜ VE TUTUKLULAR İÇİN
Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliği ile tüm Türkiye genelinde aynı anda yapılan “Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış Kampanyası” programı Bolu Adalet Sarayında da gerçekleştirildi. Cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülerin okuması için başlatılan kampanyaya destek amacıyla Bolu Adalet Sarayı içerisinde stant kuruldu. Protokolle başlatılan kitap bağışıyla cezaevlerinde okumaya dikkat çekildi.


Haber: Aslı Akış

Programa Bolu Valisi, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Serkan Özalp, Bolu İdare Mahkemesi Başkanı Turgut Delal, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Garnizon Komutan Vekili Piyade Komando Albay İslam Can, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Ömer Ersever ve adliye personeli katıldı.

Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında, 29 Mart 2021'de, “Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkelerinde Kütüphane Kurulmasına İlişkin İş Birliği Protokolü” imzalandı. Protokol kapsamında bugün itibarıyla bazı adliyelerde eş zamanlı olarak "Ceza İnfaz Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış Kampanyası" başlatıldı. Kampanyayla tutuklu ve hükümlülerin topluma kazandırılabilmesi, kitap alışkanlıklarının artırılması ve kültür sevilerinin yükseltilmesinin amaçlanıyor.

Kampanya hakkında açıklamada bulunan Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş; “İnsan yeryüzünde var olduğundan beri suç, ceza ve cezanın yerine getirilmesi olan infaz var olmuştur. Zaman içerisinde infaz usul ve yöntemleri değişim göstermiş, günümüz modern toplumlarında cezanın infazı kişiye eza etmek değil, kişiyi reabilite etmek, topluma tekrar kazandırmaktır. Bu anlayışla yapılan yasal düzenlemeler ve Bakanlığımızın öncülüğünde ceza infaz kurumunda kalan tutuklu ve hükümlülerin reabilite edilmesi ve topluma kazandırılması adına, birçok program ve etkinlik kurslar düzenlenmekte ve düzenlenmeye devam edilecektir” şeklinde konuştu.

“BOLU HALKIMIZI KAMPANYAYA DESTEK VERMEYE DAVET EDİYORUZ”

İnfaz kurumlarında hükümlü ve tutuklulara kitap okuma alışkanlığının kazandırılması ve bunun verimli şekilde sürdürülmesi için kütüphane oluşturulduğunu ve hizmete sunulduğunu da aktaran Bektaş; “Bu kütüphanelerimizin daha zengin hale getirilmesi için her kitap yeni bir umut, her kitap yeni bir hayat duygu ve düşüncesi ile tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızı ve tüm Bolu halkımızı bu kitap bağışı kampanyasına destek vermeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“KİTAP BAĞIŞI KAMPANYAMIZ İNŞALLAH ARZU EDİLEN HEDEFE ULAŞACAKTIR”

Bektaş, kampanyaya destek verecek herkese teşekkür ederek; “Yaklaşık 15 gün Adliyemizde ve Highway isimli alışveriş merkezinde oluşturulan stantlarda kitap bağışı kampanyamız devam edecek. İnşallah istenen, arzu edilen hedefe ulaşacaktır. Ben tüm kurumlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, bu kampanyaya destek sunacak tüm Bolulularımıza şimdiden çok teşekkür ediyorum, saygılarımızı sunuyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri başlatılan kampanyaya kitap bağışında bulunuldu.

Etiketler: bolu haberler