Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“HİÇ KİMSE KİMSESİZ DEĞİL”

“HİÇ KİMSE KİMSESİZ DEĞİL”
Bolu Valisi Ahmet Ümit, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek, Bolu’da ihtiyaç sahiplerine 4 bin 200 paket kuru gıda yardımı yapıldığını söyledi. Ümit; “İhtiyaç sahiplerimize kuru gıda yardımı olarak 6 bin 400 paket hazırlandı ve bunların 4 bin 200'ü dağıtıldı. Geri kalanı da dağıtılmaya devam edecek” dedi.

Bolu Valisi Ahmet Ümit, Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı kapsamında Bolu’da ihtiyaç sahibi 6 bin 509 aileye, 1000'er lira dağıtımı yapıldığının altını çizerek bundan sonrada devam edeceğini kaydetti.

HABER: ASLI AKIŞ

Bolu Valisi Ahmet Ümit, ramazan ayında bulunulduğuna işaret ederek, “Toplumumuzda ramazan ayının bir ikram, bir bağış, bir huzur ayı, fakir fukaranın gözetildiği bir ay olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu gelenek ve göreneklerimizden vazgeçmemeliyiz ama sosyal izolasyona dikkat etmemiz gerekiyor. Sokakta, pazarda en ince noktaya kadar bunu uygulamamız lazım.” diye konuştu.

Ramazan ayı münasebetiyle çok güzel çalışmaların olduğunu aktaran Ümit, “Ramazan ayı nedeniyle çok güzel çalışmalar oldu ve olmaya devam ediyor. Kızılay'ın esnafla işbirliği içerisinde planlamış olduğu öğretmenlerimizin ve gönüllülerimizin dağıtıma katkıda bulunması ile burada 600'ün üzerinde kişiye yemek çıkartıyoruz.

“İLİMİZDE DE KİMSESİZ KİMSE OLMAYACAK”

Ümit, kentte yardımların devam ettiğini anlatarak; “Bu sene ramazan faaliyetlerimiz koronavirüs ile mücadele eksenine uygun olarak şekillenmek durumunda kaldık. Öncelikle Prensip olarak kuru gıda yardımı şeklinde planlandı. Bugüne kadar 6 bin 400 paket hazırlandı. Bunun 4 bin 200 tanesi dağıtıldı. 2 bin 200 tanesi dağıtılmaya devam ediyor. Bundan sonra da devam edeceğiz. Bizim ülkemizde hiç kimse kimsesiz değil. Bizim ilimizde de kimsesiz kimse olmayacak” şeklinde konuştu.

GIDA YARDIMLARI DEVAM EDİYOR

Vali Ahmet Ümit, kentte yardımların devam ettiğini anlatarak, “İhtiyaç sahiplerimize kuru gıda yardımı olarak 6 bin 400 paket hazırlandı ve bunların 4 bin 200'ü dağıtıldı. Geri kalanı da dağıtılmaya devam edecek” dedi.

“BOLU'DA 6 BİN 509 AİLEMİZE, 1000'ER LİRA DAĞITIMI YAPILDI”

Bu sürecin birlik ve beraberlikle atlatılacağını vurgulayan Ümit; “Devletimizin ramazan ayı münasebetiyle ve pandemiyle mücadele konusunda yapmış olduğu birtakım faaliyetler var. Bolu'da 6 bin 509 ailemize, 1000'er lira dağıtımı yapıldı ve bundan sonra da imkanlar ölçüsünde bunlar devam edecektir. STK’larımızın da bu konuda çok ciddi çalışmaları var. Gıda paketlerinin bir bölümünü STK’larımız temin ediyor”