Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“HERKESİN DESTEĞİNİ BEKLİYORUM”

“HERKESİN DESTEĞİNİ BEKLİYORUM”
Bolu’da bir cemevi yapılması ve ya yerinin belirlenmesi için Bolu Belediyesi İmar ve Şehircilik Komisyonunda görüşme yapılacak.

Haber: Oğuzhan Eke

Cemevlerine ilişkin düzenleme 2022 yılının Kasım ayında Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre Cemevilerinin elektrik ve su giderleri Devlet tarafından karşılanacak. Ayrıca, belediyelere ve il özel idarelerine cemevimi yapımı ve bakımına dair yetki verildi. Konuyla ilgili Bolu Belediyesi de ilk adımı attı.

GÖRÜŞME 9 ŞUBAT’TA

Bolu’da cemevi yeri belirlenmesi ve yapımına ilişkin Bolu Belediye Meclisi Şubat Ayı 1’inci oturumda gündeme gelen konu, Plan Tadilat Başvuruları kapsamında, İmar ve Şehircilik Komisyonunda görüşülecek. Konuya ilişkin kararın 9 Şubat Perşembe günü gerçekleşecek Bolu Belediye Meclisi Şubat Ayı 2’nci Oturumunda, konun karara bağlanması ve yerin belirlenmesi bekleniyor.

“BİRÇOK VATANDAŞIMIZ İÇİN DE HASSAS BİR KONU”

Çalışmaya ilişkin bilgi veren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Benim için de birçok vatandaşımız için de hassas bir konu. 2022’nin sonunda hükümet bir kanun çıkarttı. Bu kanunla birlikte ‘Sosyal donatı alanlarından, cemevi alanı ayrılabilir’ şeklinde bir hüküm var. Biz de Bolu Belediyesi olarak bir teklifi o şekilde getirmek istiyoruz. Cemevi alanı olarak ilan etmek için” dedi.

“BİR HEYET BÜTÜN SİYASİ PARTİLERİ DOLAŞMIŞTI”

Tüm siyasi partilerin konuya sıcak baktığını da aktaran Özcan, “Zaten bu konuda Alevi yurttaşlarımızın oluşturduğu bir heyet bütün siyasi partileri dolaşmıştı. AK Parti’ye gitmişti, MHP’ye gitmişti. İYİ Parti’ye gitmişti. CHP’ye gitmişti. Hepsi de ‘Bolu’da yapılacak bir cemevine sıcak bakarız’ demişlerdi. Bu konu da komisyona havale ettiğimiz konulardan bir tanesi.  Herkesin desteğini bekliyorum” diye konuştu.

Etiketler: bolu haberler