Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

HERKES BURADA KALMAK İSTİYOR

HERKES BURADA KALMAK İSTİYOR
Seben, Belediyenin son yıllarda yaptığı yatırımlarla birlikte ilimizin önemli turizm merkezlerinden biri haline gelmeye başladı. Tarihi kaya evlerinin bulunduğu bölgeye, bungolav evler inşa edilmesinin ardından kaya evleri de büyük ilgi görüyor.

Frigya Uygarlığı’ndan kalma, kayalar içine oyulmuş ve Hobbit evlerini andıran Kaya Evleri, turizm meraklılarının uğrak noktası haline geldi.

Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, kaya evlerinin turizme açılmasının ilçenin turizm potansiyeline ve markalaşmasına büyük katkısı olduğunu belirterek “Doğanın tarih mirasına ev sahipliği yaptığı ilçemizi Türkiye’de ve dünyada markalaştırmak için bir harekat planı hazırlayarak yola koyulduk” dedi.

Süleyman Özbağ şöyle devam etti: “Frigyalılar’dan kalma Çeltik Deresi, Hocaş, Kaşbıyıklar, Yuva, Solaklar ve Alpagut köylerinde kaya evlerimiz var. Hatta Osmanlı İmparatorluğu’nda Fetret Devri sırasında Mehmet Çelebi’nin de bu kaya evlerinde saklandığı biliniyor. Solaklar Kaya Evlerimizin bulunduğu bölgede hızlı bir çalışma yaptık, altyapı faaliyetlerimizi tamamladık, bungalov evler inşa ettik. Kısa süre içinde turizme kazandırdığımız bölgede kalmak isteyenler bugün, randevu için sıraya giriyor. Yine aynı bölgede bir Taş Restoran inşa ettik. Burada tamamen bölgemize özgü, organik gıdaları misafirlerimize sunuyoruz. Bungalov evlerimize ilave olarak inşa etmeye başladığımız taş evleri de en kısa zamanda hizmete açacağız.”