Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“HERHALDE HDP’LİLERİN GAZINA GELİP İHRAÇ KARARI VERMEZLER”

“HERHALDE HDP’LİLERİN GAZINA GELİP İHRAÇ KARARI VERMEZLER”
İhraç istemini ilk kez detaylı olarak değerlendiren Bolu Belediye Başkanı Özcan, “Sayın Genel Başkandan randevu istedim. Herhalde bu AKP’lilerin ve HDP’lilerin gazına gelip benimle ilgili ihraç kararı vermezler” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, belediye çıkışında basın mensuplarına, ihraç istemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Süreci yakından takip ettiğin aktaran Özcan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin öz evladı olduğunun altını çizdi.

“KONUŞURUZ, ÇÖZERİZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM”

Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile görüşmek için randevu istediğini belirten Özcan, “Ben Sayın Genel Başkanının öz evladını partiden gerçekten ihraç etmek istediğini sanmıyorum. Kendisinden de randevu istedim. Randevuyu verirlerse gidip kendisine detaylı olarak düşüncelerimi anlatacağım. Süreci de anlatacağım samimi olarak. Konuşuruz, çözeriz diye düşünüyorum. Yüksek Disiplin Kurulu üyelerimizde çok tecrübeli bir başkanı var. Çok sağduyulu, aklı başında, partisini seven insanlardan oluşuyor. Herhalde bu AKP’lilerin ve HDP’lilerin gazına gelip benimle ilgili ihraç kararı vermezler diye de düşünüyorum” dedi.

“HİÇBİR PARTİNİN TEKLİFİNE AÇIK DEĞİLİM”

Özcan, başka partilerin teklifine kapalı olduğunu belirterek, “Benim hakkımda ihraç kararı verilirse, Cumhuriyet Halk Partisi ile sadece hukuki bağım kopar. Gönül bağım devam eder. ‘Herhangi bir partiye gidecek misin?’ soruyorlar, hayır öyle bir düşüncem yok. Aklıma bile gelmez. Hukuki bağım kesilirse bağımsız olarak devam ederim. Zaten hiçbir partinin teklifine açık değilim” ifadelerin kullandı.

“PARTİMİN MUTLU EDECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM”

Özcan, partiden ihracına HDP’lilerin ve AK Partili isimlerin sevindiğini belirterek, “Aslında benim böyle ihraç istemiyle disiplin kuruluna gitmeme sebep olan konu bu falan değil. Bunu herkes biliyor. Beni duygulandıran şeyler oluyor,  partililer arayıp ağlıyor, üzüntülerini dile getiriyor. Bizimle birlikte yol yürümüş, bu mücadeleyi karda kışta vermiş olan insanlar, üzüntülerini ifade ediyor. Kim mutlu bundan, işte AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gayet mutlu. HDP’liler mutlu, Kandil’dekiler mutlu. İmralı’daki cani emin olun mutlu. Bunları mutlu edeceğini düşünmüyorum ben partimin, öz evladına sahip çıkacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Etiketler: bolu haberler