Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“HER OKULDA FARKLI BİR UYGULAMA OLMASIN”

“HER OKULDA FARKLI BİR UYGULAMA OLMASIN”
Eğitim-Sen Bolu Şube Başkanı Zehra Kulalı Gezici, kent genelinde aşı olmayan öğretmenler olduğunu dile getirerek, COVİD’le karşılaşılan sınıflar için Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Bolu genelince geçerli önlemler alması gerektiğini belirtti.

Haber: Oğuzhan Eke

Yüz yüze eğitim devam ederken, kent genelinde farklı sınıflarda COVİD-19 virüsüne rastlandığı için sınıfların uzaktan eğitime geçtiği kamuoyunda yer alan iddialar arasında. Öte yandan farklı okullarda 300 civarında öğretmenin aşı yaptırmadığı da birçok kez dile getirildi. Eğitim-Sen Bolu Şube Başkanı Zehra Kulalı Gezici de konular üzerine değerlendirmede bulundu.

“AŞI YAPTIRMAYAN, SORUN YAŞADIĞIMIZ ARKADAŞLARIMIZ VAR”

Öğretmenlerin kamusal alanda çalıştığına ve sorumlulukları olduğuna vurgu yaparak, aşı olmayan öğretmenlere değinen Gezici, “Biz uzunca aylardan sonra öğrencilerimizle olmakta ve bunu devam ettirme konusunda ısrarcıyız. Yan yana gelmekten ve öğrencilerimizle birlikte olmaktan mutluyuz. Tedbirsizlikler vesaire öğretmenlerin kaygılarını arttırıyor. Aşı konusuna geldiğimiz, 300’ün üzerinde sanırım, öğretmen aşı yaptırmayan ve bununla birlikte PCR testi ile ilgili de sorun yaşadığımız arkadaşlarımız var. Biz Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası olarak en başından beri bizim uzmanlık alanımız değil aşı. Ama bilim insanlarının referanslarına güvenerek, biz de bunu toplumsal bir sorumluluk olarak söylüyoruz. Aşının en azından koruyuculuğunu ya da, ‘Aşı ol, yoğun bakımlık olma gibi’… Dolayısıyla en baştan beri aşı hakkımızın kamusal bir hak olduğunu söyledik. O yüzden bunu üzülerek de söylemek isterim, bütün eğitim emekçilerinin aşılanması gerekiyor. Çünkü eğitim emekçileri olarak kişisel bir özgürlük alanı olarak görmüyoruz. Bir toplumsal sorumluluk olarak görüyoruz. Çünkü siz kamusal alanda hizmet veriyorsunuz. Kamusal bir hizmet veriyorsunuz ve toplumsal yaşantıda bizlerin, birbirimize karşı sorumlulukları var. O yüzden ben bütün eğitim emekçilerinin hatta öğrencilerimizin aşılanması gerektiğini ve bu oran bir an önce toplum sağlığını koruyacak düzeye ulaşmasını istiyoruz” dedi.

“OKUL ÇOK CİDDİ BİR SOSYAL DESTEK”

Okulların bilimsel eğitim dışında, öğrencilere sosyal konularda da eğitim verdiğine işaret eden Gezici, “Hepimiz çok iyi hissettik, okullarda olmaktan, öğrencilerimizle olmaktan. Çünkü biz görüyoruz ki okul çok ciddi bir sosyal destek. Öğrencilerin bize ulaşmadığı zaman, sadece akademik anlamda söylemiyorum bunu. Her türlü duygusal ihtiyaçları açısından da okul eşsiz bir örnek. Okulun yerini hiçbir şey, hiçbir çocuk için tutamaz. Öğrencilerimizle bizim sadece akademik bilgi alışverişi için değil, okul toplumsal yaşantıyı deneyimledikleri bir alan. Gerçekten her birini çocuğumuz gibi, bu ülkenin yurttaşı olarak, bu sürecin onlar için kötü işlediğini biliyoruz. Dolayısıyla bir arada olmaktan çok çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

“BİLİNMEZLİK MESELESİ, ÖĞRETMENLERİ STRESE SOKUYOR”

 COVİ19 ile karşılaşılan okullarda farklı önlemler alındığını ve bu durumun karmaşaya neden olduğunu dile getiren Gezici, “Öğretmenler ve yöneticilerin, gerçekten kendileriyle baş başa kalmış, hiçbir konuda böyle bir öngörülen, önceden bilinen bir süreç yaşamıyor. Uzaktan eğitime geçmiş, karantinaya alınmış sınıflar. Ne olacak? Hemen bakıyoruz ki, ‘A okulu’ başka bir uygulamaya geçiyor, ‘B Okulu’ başka bir uygulamaya geçiyor. Kimisi, ‘EBA TV’den devam edecek’ diyor, ötekisi diyor ki, ‘EBA’dan canlı ders işlenecek.’ Yani uygulamadaki o bilinmezlik meselesi, öğretmenleri strese sokuyor. Okul idarecileriyle öğretmenleri karşı karşıya getiriyor. Okul idarecileriyle velileri karşı karşıya getiriyor. Biz İl Milli Eğitim Müdürlüğüne salgının başında bir söylemde bulunmuştuk. Artık okullarda nasıl sorun yaşayacağımız ön görmemiz lazım ve buna hazırlıklı olmamız lazım” diye konuştu.

“OKUL İDARECİSİNİN SÜRECİ NASIL YÖNETECEĞİNİ BİLMESİ LAZIM”

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, COVİD tespiti durumunda uygulanacak hususları belirlemesi gerektiğine vurgu yapan Gezici, “Karantinaya mı alınacak, karantinaya alındı.  İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, varsa kafa karışıklığı okul idarecilerini bilgilendirmesi lazım.  Okulların başka uygulamalar yapmaması lazım. Okul idarecisinin de o süreci nasıl yöneteceğini bilmesi lazım. İletişim kanallarımızın çok açık ve şeffaf şekilde işletilmesi gerekiyor. Karar vericilerin kesinlikle öğrencilerin eğitim haklarının ve eğitim emekçilerinin özlük ve mali haklarını koruyan bir yerden meseleyi yorumlaması gerekiyor. Biz Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bunu da rica ettik, ‘Hocam, bu yorumu burada kapatın.’ Hani ilimizde her okulda farklı bir uygulama olmasın. Ama biz bu örnekleri de görüyoruz maalesef. Hepimizin sorumluluğu var. Biz kendimizi azade tutarak söylemiyoruz. Eğitim emekçileri olarak aksayan süreçlerimi Milli Eğitim Müdürlüğü’müz ile paylaşacağız. Önümüzdeki günlerde, velilerle birlikte, somut örneklerle birlikte kendisinden randevu talep edeceğiz. Kendisinde en kısa sürede vereceğini zaten düşünüyoruz. Bizi de kendi açımızdan bir sendika olarak bu sürece katkı sağlayacağımızı da paylaşmış olalım” şeklinde konuştu.

Etiketler: bolu haberler