Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“HEDEFİMİZ BU YIL İÇERİSİNDE ARASTA’YI HİZMETE AÇMAK’’

“HEDEFİMİZ BU YIL İÇERİSİNDE ARASTA’YI HİZMETE AÇMAK’’
Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın hayali olan ve şehir merkezinin siluetini değiştirecek olan arasta hizmete girmek için gün sayıyor.

Kitirler Mahallesi arasta bölgesinde bulunan ve ekonomik ömrünü tamamlamış atıl vaziyette bulunan dükkânlar ve metruk haldeki Kültür sitesi yıkılarak yerine şehir siluetine uygun tarihi görünümlü Toplam 2139 m² inşaat alanında bulunan arasta projesinde çalışmalar son aşamaya geldi. Bina içerisindeki çalışmalar kapsamında; zemin kısmında çalışmalar devam ederken ayrıca; fayans, kalebodur ve ısı yalıtım çalışmaları yapılıyor, dükkanların içerisinde ise çalışmalar devam ediyor. Çalışmaların tamamlanması ile birlikte Projenin 2021 Yılının sonuna doğru tamamlanarak hizmete girmesi hedefleniyor.

Arasta projesinin inşaatı tamamlandığında içerisinde; 12 adet dükkân, 6 adet ofis, 1adet kafeterya, 1 adet restoran, millet kıraathanesi, hanımlar lokali, yöresel ürün pazarı ve el sanatları ürün satış dükkânlarının yer alacağı proje bodrum artı 2 kat olup 2 bin 139 metre karelik bir ihtişamlı bir cazibe merkezi haline gelecek.

“HEDEFİMİZ BU YIL İÇERİSİNDE ARASTA’YI HİZMETE AÇMAK’’

Arasta projesine büyük önem veren Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar; ‘’Arasta inşaatında çalışmalar tamamlanmak üzere tüm hızıyla devam ediyor. Arasta inşaatımızın yanı başında bulunan Tarihi Kiliseli Han’da da çalışmalarda sona gelindi. Arasta ve Kiliseli Han’da çalışmaların tamamlanması ile birlikte şehrin merkezi eski siluetine uygun görüntüye kavuşacak.  Arasta projemiz; haftanın her günü faal bir şekilde yerli ve yabancı turistleri ağırlayacak. Hedefimiz bu yıl içerisinde Arasta’yı hizmete açmak’’ dedi.
Etiketler: bolu haberler