Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

HAYVAN PAZARINDA SAHTE PARA UYARISI

HAYVAN PAZARINDA SAHTE PARA UYARISI
Bolu İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Kuruçay Mahallesi’nde bulunan hayvan pazarındaki yetiştiriciler sahte paraya karşı uyarıldı.


MEHMET FATİH YALINIZ

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Bolu Belediyesine bağlı Kuruçay Mahallesi’ndeki hayvan pazarında hayvan yetiştiricilerine sahte para ile gerçek paranın nasıl ayrıt edileceği detaylı bir şekilde anlatıldı.

Polis ekipleri uygulamalı olarak gerçek parada bulunan güvenlik önlemlerini yetiştiricilere tek tek gösterdiler. Polis ekipleri ayrıca, sahte paraların gerçek paraların arasına gizlenebileceğini, paraların tek tek incelenmesi gerektiğini anlattılar.

Alışverişlerde sahte para hususunda dikkatli olduklarını belirten yetiştiriciler, hayvan pazarı yakınında ATM talep ettiler. Polis tarafından sahte para ile ilgili bilgilendirilen Aydın Yerlikaya, “Bu pazarda bugüne kadar sahte para ile karşılaşmadım. Paraları tek tek kontrol etme şansımız olmuyor. Bu hayvan pazarında ATM olsa çok daha iyi olur. Burada kısa zaman içinde çok para gelip gidiyor. Toplu paranın içinde araya katabiliyor, seçme şansımız yok.” dedi.