Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

HAYIRSEVER İZZET BAYSAL ANILDI

HAYIRSEVER İZZET BAYSAL ANILDI
İzzet Baysal Vakfı ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin (BAİBÜ) kurucusu, Bolu’nun Babası Hayırsever İş Adamı Merhum İzzet Baysal, aramızdan ayrılışının 20’inci yılında her yıl olduğu gibi anıt mezarı başında rahmet, minnet, özlem ve dualarla anıldı. Gölköy’deki Anıt Mezarda pek çok Bolulu, bir kez daha İzzet Baysal’ın kabrini çiçeklerle süsleyerek dualar ettiler.


Haber: MEHMET FATİH YALINIZ

Bolu'ya eğitim ve sağlık anlamında yüzlerce eser kazandıran ve kurmuş olduğu İzzet Baysal Vakfı ile kazandırmaya devam eden, Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirilen hayırsever İzzet Baysal’ın vefatının 20'inci yıldönümünde Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi yerleşkesindeki anıt mezarı başında tören düzenlendi.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Gölköy Kampüsü'ndeki anıt mezarda düzenlenen törene Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Samettin Gündüz, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, Belediye Başkan yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Tören öncesi BAİBÜ'de bulunan öğrenci grupları kampüs içerisinden anıt mezara kadar İzzet Baysal için saygı yürüyüşü yaptı.

“İZZET BAYSAL’I UNUTTURMAYAN İYİLİKLERİYLE VAKIF İNSANI OLMASIDIR”

Anma töreninde ilk konuşan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz, merhum İzzet Baysal’ın kurduğu vakfa ve emanetlerine sahip çıkıldığını vurgulayarak; “Üniversitemiz kurucusu ülkemizin ve Bolu’muzun hayırseveri merhum İzzet Baysal’ı vefatının 20. Yıl dönümünde kabri başında toplanış bulunuyoruz. Tarihe bakıldığında kendisi ve kazancını insanlığa adayan kahramanlar ve vakıf insanı her zaman yâd edilmiştir. Nice varlıklı insanlar vefatından sonra unutulmuş ama merhum İzzet Baysal’ı unutturmayan iyilikleriyle vakıf insanı olmasıdır. Bir şehrin tarihinde, hafızasında ve yediden yetmişe tüm halkın gönlünde yer edilmek, hayırlarla yad edilmek dünyada her insana nasip olmaz. Bu güzelliklerin hepsi İzzet Baysal’a nasip olmuştur. Almadan vermek Allah’a mahsustur. Veren el alan elden üstündür. Bunları ilke edinmek ve vakıf insanı olma kolay değildir. Merhum İzzet Baysal dünyadaki kazancından kendisine ayırmadan Bolu’ya ve ülkemize harcanması için İzzet Baysal vakfını kurarak iyilik ve vakıf insanı olduğunu göstermiştir. Merhum hayırsever İzzet Baysal, ‘Üniversite benim en büyük eserimdir’ diyerek üniversitenin ülkemiz ve geleceğimiz için ne kadar önemli olduğunun altını çizmiştir. Bu yüzden İzzet Baysal üniversiteyi Bolu halkına ve bizlere emanet etmiştir. Onun emanetine üniversite olarak bizler İzzet Baysal vakfı ve Bolu halkıyla beraber sahip çıkmaktayız. Üniversitemizi ileriye taşımak için birlikte çalıştık, çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Merhum İzzet Baysal’a Allah’tan rahmet diliyor, sizlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“İZZET BABA’MIZ HER GÜN HAYIR DUASI ALIYOR”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu’da cadde, hastane, okul ve üniversitenin İzzet Baysal adı taşıdığını ilerleyen zamanlarda da adını taşıyacak kültür merkezi olacağını kaydetti. Özcan; Sizlerle her yıl bu anma programında bulunmaktan özel bir mutluluk duyuyorum. Tabi rahmetli izzet babamızı burada anıyorum ama her geçen yıl buradaki katılımcı sayısının azalmadan artarak devam etmesi beni çok mutlu ediyor. Ülkemizde kurucu liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e karşı saygı, hürmet her yıl artıyor. Bolumuzda da rahmetli İzzet Babamıza olan sevgi, şükran her geçen yıl artıyor. Ben izzet babanın yaptırdığı İzzet Baysal Anadolu Lisesi mezunuyum. Onun sayesinde çok iyi bir eğitim aldık.  Aldığımız bu eğitim sayesinde hem İzzet Baysal’ın adını taşıyan okulun mezunu olarak bolu milletvekili olarak görev yaptım. Şimdi de belediye başkanı olarak huzurunuzdayım. Memnuniyet ile görüyorum ki izzet babanın ismini taşıyan okullardan mezun olanlar Türkiye’de önemli noktalara geliyorlar. BAİBÜ’den mezun olan çok sayıda kardeşimizin Ankara bürokrasisinde de çok önemli yerlere gelmeye başladığını bizle memnuniyetle görüyoruz. Yaptırdığı hastanelerde doğan çocuklar oluyor. Yaptırdığı üniversiteden mezun olan gençler oluyor. Dolayısıyla her gün Boluluların hayır duasını almaya devam ediyor bundan sonrada böyle devam edecek. İzzet babamızın adını taşıyan caddemiz, okullarımız, hastanelerimiz, üniversitemiz var inşallah önümüzdeki süreçte de izzet babamızın adını taşıyacak kültür sanat merkezimiz de olacak. Bolumuza emek veren herkesin hayır duasını alan rahmetli İzzet Babamızı rahmetle, minnetle anıyorum. Ruhu şad olsun” şeklinde konuştu.

“İZZET BAYSAL YAPMIŞ OLDUĞU HAYIRLARLA ÖRNEK BİR İNSAN

Son olarak konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Bolu Valisi Ahmet Ümit, “İnsanların en hayırlısı, insanlara en çok hayırlı olandır” diyerek; “Hakikaten bugün ne kadar güzel bir eser bırakıldığını çok sıcak sıcak yaşıyoruz. Bu eserin sahibi rahmetli İzzet baba. Kendisini rahmetle, şükranla yâd ediyorum. Mekânı cennet olsun, derecesi ali olsun. Yapmış olduğu hayırlarla, yapmış olduğu işlerle birçok yönden örnek olan bir insan. Yani hem ülkemizin hem de ilimizin yetiştirmiş ender hayırseverlerden, rol modellerden bir tanesi. Hangi konuda örnek olma gerektiğini ya da ne şekilde hareket edilmesi gerektiğini fevkalade düşünen ve hayatında uygulayan öylesine güzel bir eser bırakan böyle kaç kişi var bilemiyorum. Bu dünyadan ayrıldıktan sonra da bu kadar güzel bir şekilde hayırla yâd edilebilmek herkese nasip olmasa gerek. Temennin o ki hepimize nasip olsun inşallah. Aynı zamanda ekonomik durumu iyi olan vatandaşlarımıza, iş adamlarımıza örnek olmasını temenni ediyorum. Sadece devletle yürümek çok yeterli değildir. Devlet, millet el ele yaşayan devletimiz, milletimiz vardır. Tarih boyunca bütün dönemlerde güçlü kuvvetli Türk Devleti olduysa bunun en önemli unsurlarından bir tanesi devlet ve millet el ele olmasından kaynaklanan bir yaşam biçimimiz var. Onun için iş adamlarımızdan, bilim adamlarımıza kısacası herkese çok iş düşüyor. Onlara çok ihtiyacımız var. Bu anlamlı günde rahmetli, İzzet Baysal Baba’yı tekrar şükranla yad ederken, aynı zamanda onun bırakmış olduğu eserleri hiç duraksamadan devam ettirtmeye çalışan İzzet Baysal Vakfı Başkanı çok değerli Ahmet Bey’e yine İzzet Baysal’ın kızı Esin Hanıma, Vakfın yönetim kurulu üyelerine kısacası bu anlamlı hizmetlere emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmalar ve İl Müftüsü Orhan Genç tarafından okunan duaların ardından, törene katılanlar İzzet Baysal'ın mezarına karanfiller bıraktı.

Anıtmezardaki programın ardından BAİBÜ İzzet Baysal Tıp Fakültesi Morfoloji binasında tören devam etti.

Daha sonra ise İzzet Baysal Vakfı Genel Sekreter Mustafa Yaman tarafından İzzet Baysal Vakfı'nın kuruluşu, vakfın kurumsal ve mali yapısını gösteren bir sunum gerçekleştirildi.

Programın devamında “Çalışanlarının Dilinden İzzet Baysal” videosu katılımcılara izlettildi.

Anma programının devamında uluslararası dergilerde 140 yayını çıkan 90 akademisyene çeşitli hediyeler verilirken, ilk ödülü Bolu Valisi Ahmet Ümit ve İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal verdi. Akademisyenlere takdirname ile İzzet Baysal madalyonun hediyesi verildi.

Program katılımcılara verilen kokteylin ardından sona erdi.