Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“HAYAT EVE SIĞAR” ÇAĞRI MERKEZİ VE SOSYAL MEDYA HESAPLARI AÇILDI

“HAYAT EVE SIĞAR” ÇAĞRI MERKEZİ VE SOSYAL MEDYA HESAPLARI AÇILDI
Sağlık Bakanlığı, pandemiyle mücadelede en önemli mobil uygulama olan Hayat Eve Sığar’a yönelik vatandaşlardan gelecek olan soru, görüş ve öneriler için çağrı merkezi ve sosyal medya hesabı oluşturdu.

Yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadelede sürecinde hayata geçirilen Hayat Eve Sığar uygulamasına ilişkin çağrı merkezi ve sosyal medya hesabı oluşturuldu. Hayat Eve Sığar uygulaması ile vatandaşlar, yaşadıkları bölgede ya da gitmek istedikleri lokasyondaki risk durumunu ve hastalık yoğunluğunu harita üzerinden görebiliyor.

TÜM DETAYLAR HARİTA ÜZERİNDEN GÖSTERİLECEK

HES uygulamasıyla Vatandaşlar, risk yoğunluğunun yanı sıra, hastane, eczane, market, duraklar gibi acil ihtiyaçlarda bilinmesi gereken yerleri de görebiliyor. Geliştirilen akıllı algoritmalar sayesinde uygulamada yakınlarının onayları doğrultusunda ailelerini ya da yakınlarını listelerine ekleyebilen vatandaşlar, onların da riskli bölgelerden uzak durmalarını sağlayabiliyor.

RİSKLİ KİŞİ SAYISI DA GÖRÜLEBİLİYOR

Türkiye günlük korona virüs tablosunu da uygulamadan inceleyebilirken, seyahatlerinde ve ziyaretlerinde kullandıkları HES kodunu uygulamadan alabiliyor, sorgulayabiliyor.

"Güvenli Alan" uygulaması ile girdikleri mekanlardaki kişi sayısını ve riskli kişi sayısını görebilen vatandaşlar, hastalığın takibine destek olabiliyor. Bunun yanı sıra ihbar uygulaması ile maske, mesafe ya da hijyen kurallarına uymayan işletmeleri bildirerek denetlenmesini sağlayabiliyor.

Vatandaşlar uygulama ile ilgili yaşadıkları sorun, görüş ve öneriler için 7 gün 24 saat 0850 477 04 77 numaralı çağrı merkezini arayabilecekler. Bunun yanısıra twitter.com/_hayatevesigar adresinden sorularını yöneltebilecekler.


Etiketler: bolu haberler