Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“HATAY’DA TAM BİR ÇARESİZLİK HAKİM”

“HATAY’DA TAM BİR ÇARESİZLİK HAKİM”
Depremin en çok hasara neden olduğu illerden olan Hatay'da, SOL Parti dayanışma noktası kurdu. Hatay'da yaşananlara dair konuşan SOL Parti Mudurnu ilçe başkanı Sinan Cantürk, “Bugün hala hayata tutunmaya çalışan insanlara ulaşılamadı çünkü günlerdir zaten gönüllüler çok ama ekipman yok. Dolayısıyla tam bir çaresizlik hakim” dedi.

6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından büyük yıkım yaşayan Hatay'da gönüllüler dayanışmayla depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Defne ilçesinde bir spor salonunu dayanışma noktası haline getiren SOL Parti, burada toplanan yardımları insanlara dağıtıyor.

"HATAY'DA HALK SAĞLIĞI TEHLİKESİ VAR"

Hem deprem sonrası yaşanan süreci hem de burada yapılan yardımları değerlendiren SOL Parti Mudurnu ilçe Başkanı Sinan Cantürk, Hatay'da tablonun günlerdir değişmediğini ve sürecin dağınık ilerlediğini, organizasyonun olmadığını dile getirdi.

Arama kurtarma çalışmalarının yetersiz olduğunu ifade eden Cantürk, "Bugün hala hayata tutunmaya çalışan insanlara ulaşılamadı çünkü günlerdir zaten gönüllüler çok ama ekipman yok. Dolayısıyla tam bir çaresizlik hakim. Onun ötesinde burayı herhangi bir çadır, temizlik, tuvalet organizasyonu yok. Halk sağlığı tehlikesiyle halk karşı karşıya kalmış durumda” şeklinde konuştu.

“HATAY HALKINI AYAKTA TUTAN DAYANIŞMA OLDU”

Depremin son günlerinde yardımların gelmeye başladığını ifade eden Cantürk, gelen yardımların da toplumun dayanışması sonucu ulaşabildiğini ve insanların moral olarak bu dayanışmayla ayakta kalabildiğini söyledi.

Bir tarafta elinde bütün yetkilerini bulunduran iktidarın, bir tarafta da yetkisi olmadığı halde gücü olup bu gücü örgütlülüğünden ve dayanışmadan alan toplum olduğunu kaydeden Cantürk, o toplumun Hatay'ı ayakta tuttuğunu açıkladı.
Etiketler: bolu haberler