Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

HASAR TESPİTLERİ YAPILDI

HASAR TESPİTLERİ YAPILDI
Bolu Valisi Ahmet Ümit, 25 Ekim Pazar günü Kuzfındık köyünde yaşanan yangın felaketinin ardından gerçekleştiren hasar tespit çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Vali Ümit; “Kuzfındık köyünde çıkan yangında, 12 konut, 12 ahır ve 12 samanlık ağır hasarlı, 6 konut, odunluk ve ahır hafif hasarlı olmak üzere toplam 42 bina hasar görmüş vaziyette. Bunlardan tamamen yıkılanları var, az hasar görenleri var" dedi.


Haber: Aslı Akış

25 Ekim Pazar günü merkeze bağlı Kuzfındık köyündeki bir evde çıkan ve rüzgarın da etkisiyle kısa sürede çevrede bulunan diğer evlere ve ahırlara sıçrayan yangının hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Yangında zarar gören ailelerin barınma ihtiyaçlarının karşılanması için AFAD Bolu İl Müdürlüğü tarafından konteynırlar köye getirildi.

“ÖN HASAR TESPİTLERİNİ YAPTIK”

Bolu Valisi Ahmet Ümit, Kuzfındık köyünde gerekli prosedürlerin uygulandığının altını çizerek; “Bu tür afetlerin prosedürü var. O prosedür çerçevesinde işlemler yapılır. 25 Ekim Pazar günü maalesef o hadiseyi yaşadık. 26 Ekim’de de ön hasar tespitlerini yaptık. Prosedür ilk önce ön hasar tespiti yapılıyor. Daha sonra bakanlığa umumi hayata etkililik kararı alınmak üzere arz ediliyor. Bakanlık onu uygun görmesi halinde tekrar bir hasar tespit daha yapılıyor. Bunun sonucu da kesin hasar tespiti oluyor. Müteakiben yayınlanıyor ilan ediliyor. İlan müteakipte belli bir süre itiraz süresi var. İtiraz süresi bitinceye kadar askıda kalıyor ve vatandaşlarımıza yapılacak resmi işlemler daha sonra başlıyor” şeklinde konuştu.

“TALEPLER YERİNDE KARŞILANIYOR”

Talepler doğrultusunda gerekli işlemlerin yapıldığını aktaran Vali Ümit “İlk günden itibaren acil ihtiyaçların karşılanması ve hayata adaptasyonun sağlanması için gerekli katkıları sağlamaya gayret etti. Her afetzedemize belli bir miktar para tahsisi ettik. Aynı zamanda bütün kurumlarımız sürekli köyle bağlantılı olarak çalışıyorlar ve orada afetzede köylülerimizin talepleri doğrultusunda gerekli işlemler yapılıyor. Çadırlar kuruldu, konteynerler taşınıyor, yemek ikramı yapılıyor. Kısacası mümkün olduğunda ez az şekilde etkilenmeleri için elimizden gelen her türlü gayreti saf ediyoruz. Talepler yerinde karşılanıyor.  Şu ana kadar mevcut şartların dışında herhangi bir sıkıntı ve şikâyetleri de yok” ifadelerini kullandı.

“KÖYLÜLERİMİZİ AÇIKTA BIRAKMAYACAĞIZ”

Yangındaki hasar durumuna ilişkin bilgi de veren Ümit, “12 adet konut, 12 ahır, 12 samanlık ağır hasarlı, 1 konut,  1 odunluk ve 1 ahır ağır hasarlı olmak üzere toplamda 42 tane bina hasar görmüş vaziyette. Bunların tamamen yıkılanları var, az hasar görenleri var ama toplamı 42. İlk günden itibaren vatandaşlarımız talep etmiş olsalardı biz onları misafir etmiş olacaktık. Fakat köylülerimiz orada kalmayı tercih ettiler. Afetzede köylülerimiz hayvanlarının başında kalmak için kimisi çadır kimisi konteyner istedi ve ihtiyaçları karşılandı. Elbette ki onları açıkta bırakmayacağız” diye konuştu. 

Etiketler: bolu haberler