Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

HAREKET BOZUKLUKLARINA BOTOKS

HAREKET BOZUKLUKLARINA BOTOKS
Bolu İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji ve Fizik Tedavi Bölümü tarafından Hareket bozuklukları ve Spastisite Tedavisinde “Botox Uygulamaları ve Tedavisi” konulu toplantılar düzenlendi.


İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi  Nöroloji Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Doç. Dr. Bekir Enes Demiryürek, toplantıda; “Botoks uygulamalarının istemsiz boyun ve yüz göz kasılmaları, felçlerle ve diğer nedenlere bağlı kasılmalar (spastisite)  ve kronik migren tedavilerinde sıkça uygulandığını ve hastaların günlük yaşam aktivitelerinde belirgin düzelme sağladığını” dedi.  

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Adnan Demirel de konuyla ilgili olarak; “Beyin damar tıkanıklıkları, MS, çeşitli omurilik travmaları gibi hastalıklara bağlı gelişen spastisite tedavisinde botox uygulamalarının rehabilitasyonun etkinliğini ve tedavi başarısını arttırdığını” diye konuştu.  

Misafir konuşmacılar İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Haşmet Hanağası ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Prof. Dr. Belgin Erhan; hareket bozukluklarında, felç ve diğer nedenlere bağlı gelişen spastisitede botoks uygulamalarının iş gücü ve verimi arttırdığı, fiziksel olduğu kadar psikolojik olarak da yönetiminin önemine dikkat çekti.

İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Botoks Polikliniğinde uygulamalı pratik eğitiminin ve hareket bozuklukları tanısı alan hastaların verilerinin değerlendirildiği toplantıda, etkin tedavi için klavuz elektrofizyoloji ve ultrasound uygulamalarının önemine de vurgu yapıldı.