Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“HALKIMIZIN KARŞISINA 'ÇARE SİYASETİ' İLE ÇIKIYORUZ”

“HALKIMIZIN KARŞISINA 'ÇARE SİYASETİ' İLE ÇIKIYORUZ”
Saadet Partisi Bolu İl Başkanı Veysel Çetinkaya yerel ve ulusal gündemi değerlendiren açıklamasında bulundu. Çetinkaya; “Ülke olarak Milli Görüş'e en çok ihtiyaç duyduğumuz dönemden geçiyoruz. Yerel seçimlerle beraber Milli Görüş'ün tekrar iktidara doğru yol alacağına olan inancımız tamdır. Halkımızın karşısına 'Sorun Siyaseti' yerine 'Çare Siyaseti' ile çıkıyoruz” dedi.

HABER: Aslı Akış

Parti binasındaki açıklamada Bolu belediyesinin borçları olduğunu iddia eden Çetinkaya; “Bolu Belediyesi'nin İller Bankası'na, diğer bankalara, SGK'ya ve piyasaya olan borçları ne kadardır? Bolu Belediyesi'nde şeffaflık olmamakla beraber Belediye'nin toplam borcunun 500 milyon TL'nin üzerinde olduğu bilinmektedir” diye konuştu.

“HER YERDE ADAYIMIZI BELİRLEYİP SEÇİME GİRECEĞİZ”            

SP Bolu İl Başkanı Veysel Çetinkaya, “Türkiye sathında bütün seçim bölgelerinde seçime gireceğiz” diye belirterek; “Türkiye gündemi 31 Mart 2019’da yapılacak mahalli seçimlere kilitlenmiş. Partiler il ve ilçe belediye başkan adaylarını açıklıyor. Siyasi partiler arasında ittifak görüşmeleri yapılıyor. Ekonomik kriz gündemden düşürülmek isteniyor. Vatandaş geçim derdine, siyasiler ise seçim derdine düşmüş. İşte Türkiye gündemi böyle bir havada. Saadet Partisi olarak bizlerde bu seçimlere var gücümüzle hazırlanıyoruz. Türkiye sathında bütün seçim bölgelerinde seçime gireceğiz. Bolu ilinde de seçim yapılacak her yerde adayımızı belirleyip seçime gireceğiz. Milli Görüş’ün Adil Yönetim anlayışının yanında efsane olan belediyecilik anlayışımız mevcuttur. Biz her yerde yönetime geldiğimiz zaman haksızlıklar son bulur. İsraf ve lüzumsuz harcamaya son verilir. Liyakate önem verilir. Adam kayırma ve yandaşlık yapılmaz. Kati suretle ayırım yapılmaz. Her yere eşit hizmet götürülür.

“BİZİM ANLAYIŞIMIZA GÖRE BELEDİYE BAŞKANI ‘ŞEHRÜL EMİN’DİR”

Bizim anlayışımıza göre Belediye Başkanı ‘Şehrül Emin’dir.’ Şehrin geliri ve varlığı ona emanet edilmiştir. Biz bu emanete en güzel bir şekilde sahip çıkıp bir kuruşunu dahi haksız yere harcamayız. Bu konuda güçlü bir denetim mekanizmamız mevcuttur. Yapılacak bütün işler halkımızın gözü önünde, onun bilgisi dahilinde şeffaf bir şekilde cereyan eder. Yapılacak her işi vatandaşımızın bilgi ve görüşüne sunarız. Su ve ulaşım gibi temel hizmetlerde kesinlikle kar amacını gütmez, aziz milletimize en ucuzunu sağlarız. Betonlaşmadan ziyade estetik ve tarihsel mimariye önem verir, insanımızın nefes alacağı bir şehircilik anlayışını uygularız. İnsanımız arasında ayrım yapmaz, birlik ve beraberliğe vesile olacak sosyal programlara önem veririz” şeklinde konuştu.

“BOLU'NUN GELECEĞİ İPOTEK ALTINDA”

Önceki haftalarda Bolu Belediye'sinin borç durumunu sorduklarını vurgulayan Çetinkya; “Bugün Türkiye'de Ak Parti yönetimlerinin adeta imzası niteliğinde bir durum söz konusu: 'Borç batağı' Hem merkezi hükümet, hem de Ak Parti Belediyeleri borç batağı içerisinde. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre 30 Nisan 2018 tarihi itibarı ile devletin borcu 921 Milyar TL iken, sadece 6 ay sonra 30 Kasım 2018 itibarı ile 1 Trilyon 125 Milyar TL' ye çıkmıştır. Görüldüğü üzere 6 ay içerisinde devletin borcu 204 Milyar TL daha artmıştır. Borçlar adeta çığ gibi büyümektedir. Buna mukabil bu borcun faiz yükü katlanarak artmaktadır. Bu kafa ile bu yolun sonu Duyun-i Umumiye'den beterdir.

Bolu Belediyesi'nin durumu ise merkezi hükümetten çok da farklı değildir. Hiç değilse merkezi hükümet borcunu aylık olarak açıklamaktadır. Bolu Belediyesi'nde ise bu konuda şeffaflık yoktur. Bolu Belediyesi'nin İller Bankası'na, diğer bankalara, SGK'ya ve piyasaya olan borçları ne kadardır?

Daha önce de belirttiğimiz gibi Bolu Belediyesi'nde bu konuda şeffaflık olmamakla beraber Belediye'nin toplam borcunun 500 milyon TL'nin üzerinde olduğu bilinmektedir. Bu borcun yaklaşık 400 milyon TL'sini İller Bankasına olan borç oluşturmaktadır. Diğer banka ve piyasa borçları ile toplam rakamın 500 milyon TL'nin üzerinde olması hiç de şaşırtıcı değildir.

Bu noktada şu sorunun sorulması icap eder; Bolu gibi nüfusu nispeten az olan bir şehir, bu borcun altından nasıl kalkabilir? Bolu'nun geleceğinden kaç yıl ipotek altındadır? Alınan bu borcun faizine ne kadar para ödenmiştir ve ödenecektir? Belediye'nin diğer gelirleri ile birlikte alınan borç paralar nerelerde harcanmıştır? Yapboz misali her sene tekrar bozulan ve yapılan yollar ile kaldırımlara kaç para heba edilmiştir. İsraf ve çarçur edilen bu paralarda tüyü bitmemiş yetimin hakkı yok mudur? Belediye Meclisi Bolu Belediyesi'nin bu hale gelmesine niçin seyirci kalmıştır? Bu minvalde sorulması ve cevaplanması gereken çok husus vardır” ifadelerini kullandı.

“İNSANLAR İÇİNDE BULUNDUKLARI ZİHNİYETE GÖRE HAREKET EDERLER

Açıklamasının sonunda ülke olarak Milli Görüşe en çok ihtiyaç duyulduğu zaman olduğunu kaydederek; “Bu gün AK Parti'nin ne merkezi hükümette ne de yerelde ülkemize verebileceği hiçbir şey kalmamıştır. Aksine kendileri ile beraber Türkiye'yi de uçuruma doğru sürüklemektedirler. Zihniyetler değişmedikten sonra sadece isimlerin değişmesi ile ne Türkiye'nin ne de Bolu'nun sorunları çözülmez!

“TÜRKİYE'NİN MİLLİ GÖRÜŞ BELEDİYECİLİĞİNE İHTİYACI VAR”

Malumunuz üzere ülkemiz geçmişinde Milli Görüş iktidarı yerelden yükselmiştir. Şu an ise ülke olarak Milli Görüş'e en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçiyoruz. Hem belediyelerde hem de merkezi hükümette Milli Görüş'ün prensipleri olan, ahlak, adalet, liyakat, şeffaflık ve gerçek manada kalkınma için çare Saadet Partisi'dir. Önümüzdeki yerel seçimlerle beraber Milli Görüş'ün tekrar iktidara doğru yol alacağına olan inancımız tamdır. Saadet Partisi olarak halkımızın karşısına yıllardır süre gelen 'Sorun Siyaseti' yerine 'Çare Siyaseti' ile çıkıyoruz. Geleceğin ümitsizliği ile geçmişin karanlığı arasında alternatifsiz bırakılmak istenen halkımıza sesleniyoruz: Her derdimize “ÇARE VAR” diye konuştu.