Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

HALK EĞİTİMİ MERKEZLERİNDE EĞİTİM, GELİŞİM, ÜRETİM DEVAM EDİYOR

HALK EĞİTİMİ MERKEZLERİNDE EĞİTİM, GELİŞİM, ÜRETİM DEVAM EDİYOR
İnsana doğrudan dokunan; zaman, eğitim düzeyi, yaş gibi kısıtlamaları olmamasından dolayı herkese yüksek nitelikte kapsayıcı eğitim erişimi sunan Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Halk Eğitim Kurslarına ilgi giderek artıyor. Bu kapsamda, Bolu İzzet Baysal Halk Eğitimi Merkezi kurslarındaki kursiyer sayısı 8 bin 343 'e ulaştı.

Haber: Aslı Akış

Bolu İzzet Baysal Halk Eğitimi Merkezi vatandaşların hayat boyu öğrenme kapsamında eğitim taleplerini karşılamaya devam ediyor.  Mesleki, sosyal, toplumsal, ekonomik, sportif ve kültürel alanlarda ücretsiz kurs düzenleyen ve yetişkin eğitiminde en kolay erişim sağlanabilen Halk Eğitimi Merkezlerini 7'den 70'e talep eden herkes için farklı alan ve dallarda ücretsiz olarak açılan kurs sayısı 473'e kursiyer sayısı 8 bin 343 'e ulaştı.

Kişisel, toplumsal gelişim ve istihdam öncelikli bir yaklaşımla bireyin bilgi, beceri ve yetkinliklerini geliştirerek örgün eğitimin dışında her türlü öğrenme etkinliklerini kapsayan hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılmasını amaçlandığı Halk Eğitim Merkezinde, kursiyerlere verilen teorik ve uygulamalı eğitimlerle nitelikli bireyler yetiştirilerek ülke üretimine ve istihdamın yaygınlaşmasına katkı sunuluyor.

Yaş, eğitim, gelir, sosyal statü ve kültür düzeyi fark etmiyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün bünyesinde hizmet veren halk eğitimi merkezini kapısı tüm vatandaşlara açık.

 

Etiketler: bolu haberler