Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Hakan Kulakoğlu, "Villaların %85'inde asansör tercih ediliyor"

Hakan Kulakoğlu,
İlimizin markalaşmış önemli şirketleri arasında yer alan ve Uluslararası standartlar kapsamında gelişen teknolojiyi sürekli takip etmekte olan Prodef Asansör’ün İşletme Sahibi Hakan Kulakoğlu, villa çalışmaları hakkında önemli bilgiler verdi.
Müşterileri için değer yaratan Prodef Asansör’ün İşletme Sahibi Hakan Kulakoğlu, villalarda asansör kullanımı ile ilgili bilgiler paylaşarak; “Pandeminin inşaat sektöründeki en büyük yansımalarından biri villa inşaatlarının yüksek miktarda artmasıdır. İnsanlar artık çoklu yaşam alanlarından kendini soyutlayıp biraz daha bireysel, bahçesi olan yaşam alanlarına doğru geçiş yapmak istiyorlar. İnsanları aslında birbirlerinden ayırmak değil yaşam standartlarını yükseltip biraz daha bağımsızlaştırmak üzere bir inşaat sistemi geliştirildi.  Villalarda asansör artık vazgeçilmez. Kat durak sayısına bakmadan ihtiyaç duyulan her noktaya bir asansör sistemi ve mekanik taşıyıcı yapılıyor. Sadece eşya ya da insan taşıma olarak bakmamak lazım. İnsanlar yaşlandıkça asansör zaruri hale geliyor. Bu tip mekanik taşıyıcılar o zaman daha değerli oluyor” şeklinde konuştu. 

“NORMAL ASANSÖRLERDEN BİRAZ DAHA LÜKS”
Evin kendi kontrastına uygun malzemeleri kullanarak evin parçası olacak şekilde dizayn yaptıklarını belirten Hakan Kulakoğlu, “Villa yapan inşaat firmaları dizaynını, tasarımını baştan asansöre uygun yapıyor. Bunun olabileceğini ön görüyor. Ani bir rahatsızlanma ya da sakatlanma geçirmiş kişilere mekanik taşıyıcılar her şeyi haline geliyor. Katlar arasındaki seyahatini sağlıyor. Tekerlekli sandalyeyle girebilecek bir pozisyonun oluşması gerekiyor. Sonuç itibariyle tekerlekli sandalye ve taşınabilir, katlanabilir sedyenin girebileceği büyüklükte dizayn ediyoruz. Villa içerisine yapılacağı zaman bunu normal asansörlerden bir tık daha lüks hale getiriyoruz. Biraz daha evin kendi kontrastına uygun malzemelerimizi kullanarak evle bağımsızlaştırmadan evin bir parçası gibi olacak şekilde asansör ve kabin dizaynları yapıyoruz” ifadelerini kullandı. 

“VİLLALARIN %85’İNDE ASANSÖR TERCİH EDİLİYOR”
Hakan Kulakoğlu, tüm mekanik taşıyıcıların bakımı yetkili kurum tarafından aylık bir kere, kontrolünün ise yılda bir kere olması gerektiğini ifade ederek; “Her ay bakımı ve her sene bir kere kontrolü yapılan asansörler güvenli asansörlerdir. Güvenli bir asansörü kullanmak hem kullanıcı hem de montajını yapan firma için en değerli şeydir. Şu an üretilen villaların hemen hemen %85’nde asansör tercih ediliyor. İnsanlar artık herkesin birer engelli adayı olduğunu anladı. Hiçbir şey olmasa bile aileden bir büyük bir yaşlı geldiğinde o evde kalabilir. Bunu bildikleri için bireysel konutlarında da asansörü mutlaka kullanıyorlar” dedi.

“SARI VE KIRMIZI TEHLİKELİ RENKLERDİR”
Asansörlerde etiketlere değinen Kulakoğlu, “Asansörlerde yeşil etiket tamamıyla kurallara uyulmuş her şekilde denetlemesinin yapılmış, tüm testlerden tam sonuç almış ve mimari olarak yapısal kusuru olmadan bütün her şeyi kitabına uydurulmuş asansör demektir. Asansörün mavide kalması güvensiz olduğunu göstermez. Bazen yapısal kusurlardan da asansör mavide kalabiliyor. Sarı ve kırmızı tehlikeli renklerdir. Acil müdahale edilmelidir. Mavi ve yeşil etiket varken asansör kullanılabilir fakat sarı ya da kırmızı varken kesinlikle kullandırtmıyoruz. Her etiketin üzerinde bir bitiş tarihi yazar. Bu periyodik kontrol ekstra bir durum oluşmadıkça yılda bir kez yapılır. Bu bina yöneticisinin, asansör firmasının ve yetkili akredite firmasının da sorumluluğundadır. Biz asansör yetkili firması olarak rapor tarihlerini tutuyoruz. Tarih yaklaşınca sistemimiz bizi uyarıyor. Bizde yönetimde kim varsa onun onayıyla akredite firmasının bilgisini paylaşıyoruz. Denetleme zamanının geldiğini söyleyerek denetlemeyi gerçekleştiriyoruz. Yıllık periyodik kontrolü yapılmayan bir asansörün piyasada çalışmasına izin vermek bir kural hatasıdır. O yüzden biz bütün asansörleri denetletiyoruz” diye konuştu.