Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“HADDİNİ BİLMESİNİ TAVSİYE EDERİM”

“HADDİNİ BİLMESİNİ TAVSİYE EDERİM”
EĞİTİM-İŞ Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay, Bolu Valisi Erkan Kılıç’ın kamu personeli açıklamasına, “Kendi çapı kadar konuşmasını ve haddini bilmesini tavsiye ederim. MEB, bu ve benzeri olaylara karşı somut adımlar atmalıdır” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Kamu personel sisteminin değişmesi gerektiğini belirten Bolu Valisi Erkan Kılıç, sözleşmeli öğretmenlik vurgusu yaparak, “Çoğu gelişmiş ülkede eğitimde örnek verirsek, öğretmenler sözleşmeli. Bizim de böyle bir, burada yaptığımız gibi ödül ve cezalandırma sistemini mutlaka kurmamız gerekiyor” dedi. Kılıç’ın sözlerine ilişkin Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (EĞİTİM-İŞ) Genel Başkanı Kadem Özbay sosyal medya hesabından sert bir paylaşım yaptı.

ÇAPI KADAR KONUŞMASINI TAVSİYE EDERİM”

Vali Kılıç’ın “haddini aştığını” ifade eden Özbay, “Sözleşmeli öğretmenlik vurgusu yaparak öğretmene ödül ve cezalandırma sistemi getirilmesini isteyen, ‘Herkesin hesabını belli kriterlere vermesi gerekir’ diyen Bolu Valisi Erkan Kılıç’a, kendi çapı kadar konuşmasını ve haddini bilmesini tavsiye ederim!” dedi.

“İTİBARI ZAYIFLATILAN ÖĞRETMENLER ŞİDDETE MARUZ KALIR”

Milli Eğitim Bakanlığının açıklamalara karşı adım atması gerektiğini dile getiren Özbay, “Öğretmeni hedef alan tür davranışlarla, meslek itibarı zayıflatılan öğretmenler, çok kolay tehdide uğrar, şiddete maruz kalır hale gelmiştir. MEB, geleceğin mimarı olan öğretmenlerin meslek onurlarına sahip çıkmak için bu ve benzeri olaylara karşı somut adımlar atmalıdır. Bu yapılmadıkça doğru işleyen bir eğitim sistemi de ancak hayal olacaktır” ifadelerini kullandı.

Etiketler: bolu haberler