Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

HAC’CA 18-60 YAŞ ARASI ÇİFT DOZ AŞI OLANLAR GİDEBİLECEK

HAC’CA 18-60 YAŞ ARASI ÇİFT DOZ AŞI OLANLAR GİDEBİLECEK
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2021’de Hacca gidecekler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Peki, Bu yıl kimler hacca gidebilecek ve yaş sınırı ne olacak?

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, düzenlenen bir iftar programında Hac ile ilgili gelişmelerin sorulması üzerine yaptığı açıklama ile hacca gideceklere adeta müjde verdi. Bu yıl Suudi Arabistan’ın mesafeli ve sınırlı hac için ülkelerle istişare görüşmelere başladığını duyurdu.

“GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR,  HACDA SINIRLAMA OLACAK”

Kayıtlarda ilk defa 2020 yılında Hac farizasının dışarıdan iştirak olmadan yapıldığına değinen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Suudi Arabistan’ın Hac Bakanlığı yetkililerinin, Müslüman ülkeler ile 2021 yılında sınırlı ve mesafeli bir Hac organizasyonu için görüşmelere başladığı müjdesini verdi.

18-60 ARASI VE AŞI OLANLAR

Hacca 18-60 yaş arası çift doz aşı olanların hacca gidebileceğini dile getiren Erbaş; “Suudi Arabistan Hac Bakanlığı ile yaptığımız görüşmelerde, İlk belirlenen yaş ve aşı şartları oldu. Buna göre 18 ile 60 yaş arası hacı adaylarımız kabul edilebilecek. Türkiye’nin geçen yıl hac için kura ile belirlediği 80 bin vatandaşımız bulunuyordu. Korona salgını nedeniyle hacca gidemediler. Bu yılda 60 yaş sınırı getirildi. Bu nedenle yine birçok hacı adayımız yaş sınırına takılacak maalesef. Ama yapacak bir şeyimiz yok” şeklinde konuştu.