Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

HAÇİKO İL TEMSİLCİSİ YILMAZ, KÖPEK BIRAKMALARININ DEVAM ETTİĞİNİ DUYURDU

HAÇİKO İL TEMSİLCİSİ YILMAZ, KÖPEK BIRAKMALARININ DEVAM ETTİĞİNİ DUYURDU
HAÇİKO Bolu İl Temsilcisi İlknur Yıldırım, ilçelere köpek bırakıldığının açıklayarak, “Oldukça profesyonel bir şekilde bu canlarımızı buraya atan kişi yâda kurumların, vicdan ve merhamet yoksunu oldukları gözler önündedir” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu’da ilçelere ve ormanlık alanlara farklı bölgelerden getirilen köpeklerin bırakıldığı ve bu köpeklerin bakıma muhtaç durama geldiği biliniyor. HAÇİKO Bolu İl Temsilcisi İlknur Yıldırım da boş arazilere yapılan köpek bırakımının devam ettiğinin altını çizdi.

“GÖNÜLLÜLER YENİ SOKAK HAYVANLARI GÖRDÜKLERİ İLETTİ”

Söz konusu durumun son olarak Yeniçağa’da görüldüğünü belirten Yıldırım, “Sokak hayvanlarının toplu halde ilçelerimize salımı ile  ilgili durumu, daha önce duyurmuştuk. Geçtiğimiz 1 aylık süre içerisinde; Göynük, Seben, Dörtdivan ilçelerimizden yapılan sokak hayvanları toplu salımı ile ilgili  bildirimlere, en son Yeniçağa ilçemiz eklenmiş olup, civar ilçelerdeki gönüllüler de yeni sokak hayvanları gördüklerine dair ihbarlarını  tarafımıza iletmiş bulunmaktadırlar” dedi.

“ARAÇLARIN ÇARPMASI SONUCU MAALESEF ÖLMEKTEDİRLER”

Bırakılan köpeklerin bakıma muhtaç olduğuna dikkat çeken Yıldırım, “Buralara atılan bu canlar, korku,  açlık ve hastalık halinde civardaki ilçelere dağılmakta, bir kısmı da otoban ve yol kenarlarına bırakıldıkları için araçların çarpması sonucu maalesef ölmektedirler. Peş peşe farklı ilçelerimizde, kamera olmayan kör noktalara, gecenin geç vakitlerinde, tanınmayacak şekilde araçlarını gizleyerek, oldukça profesyonel bir şekilde bu canlarımızı buraya atan kişi yâda kurumların, vicdan ve  merhamet yoksunu oldukları gözler önündedir.” ifadelerini kullandı.

“HUKUKİ VE VİCDANİ SÜREÇ BİTMEDİ”

Yıldırım, konuyla ilgili mücadeleye devam edeceklerini de belirterek, “Bu önemli problem ile ilgili, hukuki ve vicdani sürecin bitmediğini bildirir, işbirliği içinde bulunan tüm kişi ve kurumlara destekleri için teşekkürlerimizi iletiriz” şeklinde konuştu.

Etiketler: bolu haberler