Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

GUZ DERESİ KANYONU'NDA 3 KİLOMETRE YÜRÜYÜŞ YOLU YAPILACAK

GUZ DERESİ KANYONU'NDA 3 KİLOMETRE YÜRÜYÜŞ YOLU YAPILACAK
Bolu'nun Seben ilçesinde bulunan 12 kilometre uzunluğundaki Guz Deresi Kanyonu'nun ekoturizme kazandırılması için hazırlanan proje kapsamında 3 kilometrelik yürüyüş yolu oluşturulacak.

Geçen yıl Kaymakamlık ile Bolu İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğüyle hazırlanan proje dahilinde Guz Deresi içinde trekking etkinliği düzenledi. Etkinlik kapsamında kanyon içindeki 12 kilometre uzunluğundaki alanda yürüyüş yapıldı.

İlçede 2 büyük kanyon var. Birisi Kınıkçı, ikincisi ise Guz Deresi Kanyonu. Bu etkinlik planlarken bir ekoturizm güzergahı oluşturmaktı asıl amaç. Yapılan etkinlikte bir fizibilite çalışması da yapıldı. Daha sonra peyderpey ilerleyen çalışmalar kapsamında 1,5 kilometre gidiş ve 1,5 kilometre dönüşten oluşan 3 kilometrelik ekoturizm güzergahı için ihaleye çıkıldı.Bu proje için 5 milyon lira civarında bir ödenek de ayrıldı. İhalenin tamamlanmasıyla ekim ya da kasım aylarında yapımına başlanacak.

Tarihi 3 bin 200 yıl öncesine dayanan Solaklar Kayaevleri mevkisinde bulunan Guz Deresi Kanyonu'na gelen vatandaşlar hem konaklayıp yemek yiyebilecek hem de bu doğal yürüyüş alanlarında vakit geçirebilecek.

Projeyle Bolu'daki "ilk" ekoturizm güzergahı rotası belirlendi ve tamamlanmasıyla da turizme katkı sağlayacak bir projeyi hayata geçmiş olacak. Burada özellikle trekking noktasında etkinlikler olacak. Trekking alanlarının hepsi proje dahilinde belirlendi. Seyir terasları da yer olacak ve her gelen ziyaretçi 4-5 saatini burada dolu dolu yaşayabilecek.

Etiketler: bolu haberler