Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“GÜNÜ GELDİĞİNDE HESAP SORMASINI BİLİRİZ”

“GÜNÜ GELDİĞİNDE HESAP SORMASINI BİLİRİZ”
ABD’de de Ülkü Ocakları’na “terör örgütü” iması yapılmasına tepki gösteren Bolu Ülkü Ocakları Başkanı Cihan Özkalem, “günü geldiğinde hesap sormasını biliriz” dedi.

Haber: Servet Gökçek

Bolu Ülkü Ocakları Başkanı Cihan Özkalem, ABD’nin Temsilciler Meclisi’nin Ülkü Ocakları’nın terör örgütü olup olmamasının araştırılmasıyla ilgili ABD Ulusal Savunma Yetki Yasasının kabul edilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Özkalem, Türk’e düşmanlık edenin kimler olduğunu çok iyi bildiklerini belirterek, “Liderimiz Devlet Bahçeli Bey’in ifade ettiği gibi günü geldiğinde hesap sormasını biliriz” dedi.

“MİLLİYETÇİ GENÇLER TARAFINDAN FİKİR KULÜBÜ OLARAK KURULDU”

Özkalem, Ülkü Ocaklarının ilk defa ‘Ülkü Ocağı’ adıyla milliyetçi gençler tarafından fikir kulübü olarak kurulduğunu aktararak, “İstiklal şairinin milli andımızda ‘Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak; Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak.’ dizeleriyle ruhumuza kazıdığı ‘en son ocak’ deyişinin bize göre bugünkü muhatabı işte bu ocaklardır. Bu ocak, ilk defa ‘Ülkü Ocağı’ adıyla milliyetçi gençler tarafından fikir kulübü olarak kurulmuştur. Bu kutlu fikir; ağzı dualı, Türkiye’ye sevdalı, gözünü budaktan sakınmayan yiğit gençlerin önce kalplerinden sonra da dillerinden dökülüp yurdun dört bir yanına ekilmiş, filizlenmiş ve hamdolsun bugün de yeşermiştir. Bu fikir, Başbuğu Türkeş’in hafızalarımıza kazınan ‘Tanrı Dağı kadar Türk, Hira Dağı kadar Müslümanız’ ifadesiyle ete kemiğe bürünmüştür” dedi.

“TÜRK MİLLETİNİN YAŞAMA İRADESİ”

Tek bir Türk kalana kadar varlığını sarsılmaz bir inançla koruyup muhafaza edeceklerinin altını çizen Özkalem, “Ülkü Ocakları’nın 1 Haziran 1968’de ilk kez gerçekleştirdiği ‘Milli Hareket Yürüyüşü’ asırlarca bitmeyecek kutlu bir hareketin işaret fişeğidir. Başbuğumuz Ülkücü gençliği “Türk milletinin yaşama iradesi” olarak tanımlamıştır. Bu irade yer yüzünde tek bir Türk kalana kadar varlığını sarsılmaz bir inançla koruyup muhafaza edecektir. Muhakkak bu irade, iman ve ülkü; Türk düşmanlarını dün olduğu gibi bugün de rahatsız etmiştir. Bu hazımsızlığı koro halinde hem içerde hem de dışarda dillendiren hainlerin bugünkü hamisi ABD’nin Temsilciler Meclisi Ülkü Ocakları’nın bir terör örgütü olup olmadığının araştırılmasını da öngören 2022 ABD Ulusal Savunma Yetki Yasasının kabul etmiştir. Bize göre etse de hoş etmese de biz Türk’e düşmanlık edenin kimler olduğunu çok iyi bilmekteyiz. Liderimiz Devlet Bahçeli Bey’in ifade ettiği gibi günü geldiğinde hesap sormasını da biliriz” ifadelerini kullandı.

“ÜLKÜ OCAKLARINDAN; YİĞİTLER YİĞİDİ İNSAN ÇIKAR”

Özkalem, Ülkü Ocakları kimdir, nedir ve ne iş yaptığından bahsederek, “Düşüncelerimi Liderimizin bizlere gurur veren sözleriyle bitirmek istiyorum. Ülkü Ocakları, kimdir, nedir, ne iş yapar sorusuna bundan daha iyi bir cevabın olamayacağını tasavvur ediyorum: “Ben, Ülkü Ocaklarında yetişmekten iftihar eden bir Genel Başkanım. Dünyaya bir kez daha gelsem, bin defa Ülkü Ocaklarına giderdim, yine Ülkücü Hareket’in bir ferdi olurdum. Ülkü Ocaklarından; şehit çıkar, gazi çıkar, kahraman çıkar, vatan ve millet sevdalısı çıkar, devlet ve siyaset adamı çıkar, sanatçı ve bilim insanı çıkar. Velhasıl adam gibi adam, Yiğitler YİĞİDİ insan çıkar” şeklinde konuştu.

Etiketler: bolu haberler