Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

GÖZLER ENCÜMEN VE KOMİSYON ÜYE SEÇİMLERİNDE

GÖZLER ENCÜMEN VE KOMİSYON ÜYE SEÇİMLERİNDE
Bolu Belediye Meclisi 2021 yılı Nisan ayı birinci oturumu, 01 Nisan Perşembe günü Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan başkanlığında gerçekleştirilecek. Bolu Belediye Meclisi Nisan ayında 2 yılını doldururken, gözler yapılacak olan encümen ve komisyon seçimlerine çevrildi.

Haber: Aslı Akış

Bolu Belediye Başkanlığı 2021 yılı Nisan Ayı Belediye Meclis toplantısının ilk oturumunun tarihini duyurdu. Toplantıda, encümen ve komisyon üyeliği seçimleri yapılacak.  Gizli oylamayla yapılacak olan Belediye encümen seçimlerinde Meclis’ten seçilecek olan 3 üyenin kim olacağı kulislerde konuşulmaya başlandı. Bolu Belediye Meclisi 2021 yılı Nisan ayı birinci birleşiminde gündem gereği, Meclis 1. ve 2. Başkan Vekili Seçimi (5393/19. Madde Gizli Oyla) (Mahalli İdareler Seçimine kadar kalan süreyi tamamlamak üzere), Meclis Divan Kâtibi Üye Seçimi 2 Asıl, 2 Yedek (5393/19. Madde Gizli Oyla) (Mahalli İdareler Seçimine kadar Kalan süreyi tamamlamak üzere), Encümen Üyeliği seçimi 3 kişi (Belediye Kanunu 33. Maddesi gereği Gizli Oy), 1 (bir) Yıllığına, İhtisas Komisyonu Üyelerinin seçimi (Belediye Kanunu 24. Maddesi gereği Açık Oy) 1 (bir) yıllığına belirlenecek. 

Toplantıda, Plan ve Bütçe, İmar, Çeşitli İşler, Teftiş ve Murakabe, Turizm ve Tanıtma, Hayvan Hakları ile İnsan Hakları Komisyonuna üye seçimi yapılacak, 2020 Yılı Faaliyet Raporu görüşülecek, Denetim Komisyonu Raporu hakkında meclise bilgi verilecek,  İmar tadilat başvuruları ile birim müdürlüklerinden gelecek evraklar görüşülecek ve Muhtarlık İşleri Müdürlüğü ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Çalışmaları hakkında meclise bilgi verilecek. Ayrıca, İmar tadilat başvuruları ve Birim Müdürlüklerinden gelecek evrakların görüşülecek.  Öte yandan  Belediye Başkanı  Tanju Özcan,  Bolu belediyesince  yapılan ve yapılacak olan projeler hakkında Meclis’e sunum yapacak.

Belediyeden yapılan duyuruda;  “5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 20. maddesi gereği, Bolu Belediye Meclisinin 2021 Yılı Nisan Ayı Meclis Toplantısı, gündemde yazılı konuları görüşüp karara bağlamak üzere 01 Nisan 2021 Perşembe günü saat 17.30’da Bolu Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilecektir. Sayın Belediye Meclis Üyelerimizin, belirtilen yer, gün ve saatte hazır bulunmaları rica olunur” ifadelerine yer verildi.

Etiketler: bolu haberler