Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Göz, beyin ve hafıza arasındaki koordinasyonu güçlendiriyor!

Göz, beyin ve hafıza arasındaki koordinasyonu güçlendiriyor!
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı "ODAK2023 Anlayarak Hızlı Okuma Yazılımı" geliştirdi. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Bolu İl Başkanı Cihan Özkalem, “Kitap okuma oranlarının düşük olmasının en önemli sebebinin zaman ve odaklanma olduğu ortaya çıkıyor" ifadelerini kullandı.

Eğitime yönelik kapsamlı çalışmaları ile adından sıkça söz ettiren Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı yeni bir adım daha atarak, yapay zeka teknolojisi ile alanında uzman kişiler tarafından ‘Anlayarak Hızlı Okuma Yazılımı’ geliştirdi. ODAK2023 Anlayarak Hızlı Okuma Yazılımı'nı Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Bolu İl Başkanı Cihan Özkalem, yazılımın ilk etapta 10 bin öğrenciye ücretsiz dağıtıldığını açıkladı.

“GÖZ KASLARIMIZ ZAYIF GÖZ TEMBELLİĞİMİZ VAR; OKUDUĞUMUZU ANLAMIYORUZ”

Cihan Özkalem, "Kitap okumada ve okuduğunu anlama konusunda dünya ortalamasının gerisindeyiz. Türkiye'de herkes kitap okuma oranlarının düşük olmasından yakınıyor. Fakat kimse bu konuda ne tür çözümler üreteceğini konuşmuyor. Aslında kitap okuma sorunu sadece Türkiye'de değil, dünyada küresel bir sorun haline gelmiş durumda. Biz bu nedenleri araştırdık ve çözüm yolları için uğraştık. Araştırmalar sonucu şunu gördük; okuma tekniklerini bilmiyoruz. Göz kaslarımız zayıf göz tembelliğimiz var. Okuduğumuzu anlamıyoruz. Odaklanamıyoruz. Çünkü aklımıza başka konular geliyor. Bir gencimiz bu teknikleri bilmediği için eline aldığı kitabı 30-40 sayfa okuyor. Okuduktan sonra uzun bir süre geçiyor. Okuduğunu anlamammış ve odaklanamamış oluyor. Bunun neticesinde kitabı bir kenara bırakıyor. Sonuç olarak kitap okuma oranlarının düşük olmasının en önemli sebebinin zaman ve odaklanma olduğu ortaya çıkıyor" ifadelerini kullandı.

 “'SORULARI YETİŞTİREMEDİM' MAZERETİNİ ORTADAN KALDIRIYORUZ”

Sürekli okuyan ve okumayan kişiler arasında göz kaslarında büyük farklar meydana geldiğini vurgulayan İl Başkanı Özkalem, "Ülkü Ocakları olarak bu sorunu ortadan kaldırmak için çözüm arayışına girdik. ODAK2023 isimli yapay zeka içeren bir yazılım geliştirdik. Bu yazılım içerisinde yer alan aktivitelerle kişinin okuma hızını ve anlama kapasitesini geliştiriyor. Bu yazılımın içinde oyunlar var. Bu oyunlarla kullanıcıya göz kası egzersizleri yaptırıyoruz. Göz, beyin ve hafıza arasındaki koordinasyonu güçlendiriyoruz. Yazılımın içinde yer alan metinlerle kişinin anlam kapasitesini ve okuma hızını test ediyoruz. Sonrasında yazılımın yapay zeka özelliği sayesinde kişiye özel egzersiz ve metinlere çalışmasını sağlıyoruz. Kişinin görsel zeka kapasitesini ve beynin fotoğraf hafızasını geliştiriyoruz. Bu sayede 3-4 saatte okunan bir metni 1 saatte okunacak seviyeye getiriyoruz. Ayrıca gözler hızlı okumayı başarabildiği için odaklanma meselesi de ortadan kalkıyor ve beynin anlama kapasitesi gelişiyor. Okunan metin hafızasında kalıcı hale gelmesi sağlanıyor. Bunların yanısıra yazılım ekranında görünen kişisel veri grafikleri ile hangi seviyeden ne kadar sürede hangi seviyeye geldiğinizin analizini görerek kendi gelişimini takip edebiliyor. LGS, YKS, KPSS, ALES gibi birçok sınavda öğrencilerin 'Soruları yetiştiremedim' mazeretini ortadan kaldırıyoruz. Bu sayede öğrenci kardeşlerimizi okuduğunu hızlı bir şekilde anlayacak ve soruları hızlı bir şekilde cevaplandırma şansı bulacak" şeklinde konuştu.

“İSTEYENLER İL VE İLÇE OCAKLARIMIZDAN YAZILIMI TEMİN EDEBİLİRLER”

Yazılım kullanıldıkça daha fazla kitap okunacağını ve Türkiye'nin gelişimine katkı sağlayacağını belirten Özkalem, "Okuyan ülkeler teknoloji geliştiriyor ve kendisini geliştirme fırsatı buluyor. Türkiye'yi gelecekte ilk 10 ekonomi arasına sokabilmemiz için çok okumamız lazım. Okuduğumuzu anlamamız lazım. Bunun için de ODAK2023 programını kullanmamız lazım. Bu yazılımı liderimiz Devlet Bahçeli'nin talimatları ile birlikte 10 bin tane genç arkadaşımıza dağıtımını gerçekleştirdik. Bu arkadaşlarımız yazılımı kullandıkça daha fazla okumaya başlayıp okuduklarını anlayacak. Bu sayede Türkiye'nin gelişmesine katkı sağlayacak. İnşallah gelecekte Türkiye'yi geliştirecek bu kadroların bu teknik ile birlikte başarılı olmasını sağlayacağız. Yazılımı elde etmek isteyenler il ve ilçe ocaklarımızı ziyaret ederek oradan yazılımı temin edebilirler" diye konuştu.

Etiketler: bolu haberler