Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

GÖNÜLLÜ MÜHENDİSLER 3D YAZICIYLA YÜZ KORUYUCU SİPER ÜRETTİ

GÖNÜLLÜ MÜHENDİSLER 3D YAZICIYLA YÜZ KORUYUCU SİPER ÜRETTİ
Bolu’daki bir gurup gönüllü mühendis Kovid-19 salgını ile mücadele sürecinde “3boyutludestek” sloganıyla yüz siperliği ürettiler. 3D yazıcı ile ürettikleri yüz siperliklerini İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu ünitesine hediye ettiler.


Haber: Aslı Akış

Makine mühendisi Gökhan Geredeli ve arkadaşları Kovid-19 salgınına karşı mücadele eden sağlık çalışanlarına katkı amacıyla 3D yazıcı ile yüz koruyucu siper üretmeye başladı. Bolu’da 3D yazıcı sahipleri sosyal medya üzerinden iletişime geçerek sağlık çalışanları için 3 boyutlu yazıcılarla yüz siperliği tasarladılar.

Şuan 6 adet 3D yazıcı ve 8 kişilik bir ekiple gece gündüz siperlik üreten gönüllü ekipte yer alan ve makine mühendisi olan Gökhan Geredeli üretmiş oldukları yüz siperliğini göstermek amacıyla İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu ünitesi Op Dr. Muhammet Mustafa Gürdal’ı ziyaret ettiler.

Başhekim Op Dr. Muhammet Mustafa Gürdal ve Acil Tıp Uzman hekimleri ile görüşerek hem görüş aldılar hem de ürettikleri siperlikleri hastaneye bağışlayacaklarını dile getirdiler ve yaptıkları koruyucu yüz siperliklerini koronavirüsle mücadele eden doktorlar ve hemşirelere hediye ettiler.

Hastane başhekimi Dr. Gürdal, başlatmış oldukları bu gönüllü hareketlilikte kendilerine teşekkür ederek minnetlerini dile getirdi.