Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“GÖNÜLLERE GİRMEYE GELİYORUZ”

“GÖNÜLLERE GİRMEYE GELİYORUZ”
2019 Yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Bolu Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Erhan Beykoz, Bolu’da değişimin şart olduğunu ifade ederek, “Gönüllere girmeye geliyoruz. Gönül sofraları kurmaya geliyoruz. Sevgi tohumları atmaya çalışacağız ve ben bunu başaracağım” dedi.

Belediye Meclis üyesi ve aynı zamanda Bolu Belediye Başkanı Aday Adayı Erhan Beykoz yerel seçimler öncesinde çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Beykoz, Bolu’yu seviyorsan memleketin geleceği için ortak bir çalışma yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

“YOLA BİR HEDEF İLE ÇIKTIK”

Aday adaylı sürecinde genel merkez nezdinde ciddi çalışmalar kaydettiğini söyleyen Beykoz; “Bolu çok güzel bir yer. Bolu gerçekten yaşanılabilir bir yer olmalı mı? Evet olmalı. Bunun alt yapısı da var. Bolu bakarsanız Çaydurt’dan Dağkent’e kadar, kuzeyden de Karacasu’ya kadar bir yer. Burada eğer bir planlama yapamıyorsanız, insanları yaşanılır hale getiremiyorsanız siz de bir sıkıntı var demektir. Benim aday adaylığı sürecimde çok ciddi çalışmalarım oluyor. Tabi ki biz bir yola bir hedef ile çıktık. Bu hedefin doğrultusunda parti içinde, partili arkadaşlarımızla, halkla, genel merkez nezdinde de çalışmalarımız var. Bu süreç sadece benim için değil diğer aday adayı arkadaşım Cahit Çıngı için de aynı şeyler söz konusu” dedi.

“TÜRKİYE’NİN EN PAHALI BELEDİYESİ”

Erhan Beykoz, “Bolu Belediyesi Türkiye’nin en pahalı belediyesi” diyerek;  Bizde 30 bin üzerinde öğrenci var. Öğrencilere soralım ilk söyleyecekleri şey “Bolu çok pahalı” diyorlar. Evler, giyim, su pahalı. Alt yapı katılım payı diye bir pay alıyorsunuz belki Türkiye’de hiç olmayacak şeyler yapıyorsunuz. Bunların hepsinin giderilmesi ve makul seviyeye inmesi lazım. Enflasyondan bahsediyoruz, hükümet çok ciddi tasarruflardan bahsediyor ama bir bakın biz savuruyoruz. Aldığımız her şeyi gerekli gereksiz yerlerde kullanıyoruz. Yoksa Bolu neden yaşanılmayacak bir yer olsun? Bir evin maliyeti belli. Burada Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün ortaya koyduğu maliyetler var. Teknik elemanların hepsi bunların hesaplamasını yapıyor. Bunu ortaya koyduğunuzda bir ev size iki katına nasıl çıkar? Aldığınız harçlardan dolayı çıkar. Bir evden bir otopark parası alıyorsun 25 bin lira. Bu arsa katılım payı ile beraber 50-75 bin TL’ye çıkar. Otomatik olarak evi satacağınız zaman bunun fiyatı iki katına çıkar. Emlak zaten çok yüksek. Niye yüksek? Sahamız yok çok kısa çok dar bir alandayız” açıklamasında bulundu. 

“İNSANLARIN GÖNLÜNE GİREMEMİŞSİNİZ ANLAMI YOK”

Bolu’nun insanı ile doğasının çok güzel olduğunu ifade eden Beykoz; “Bolu çok güzel bir yer benim cennetim. Ben gönül sofraları kurmaya geliyorum. Bolu Belediyesine girmişsiniz insanların gönlüne girememişsiniz bir anlamı yok. Belediye Başkanı olursunuz, belediye başkanlığı da yapabilirsiniz ama o insan belediyenin önünden geçerken şu belediye benim diye sahiplenemiyorsa, yerdeki çöpü alıp çöpe atamıyorsa inadına bireylere kızıp özellikle belediyeyi yöneten adama kızıp elindeki poşeti yere atıyorsa sen bu insanların gönlüne girmemişsin demektir.  Niye girmemişsin? O insanlara eziyet çektirmişsin demektir. Bolu insanı, doğası ile çok güzel bir il.

“BOLU GELİŞİYOR DİYE SESLERİNİ ÇIKARMIYORLAR”

Alt yapı katılım paylarını alırken Bolu’da suya %39,5 zam yaparken bir Allah’ın kulu sesini çıkarmadı. Bolu gelişiyor diye sesini çıkarmadı. Siz bu insanlara daha fazla eziyet edemezsiniz. Bu insanların cebinden daha fazla para alamazsınız. Ama biz alıyoruz. Yine seslerini çıkarmıyorlar. Ama hiç olmazsa onlara gönlünü, güler yüzünü ver. O insanları hiç olmazsa kucakla. İnsanlarla dalga geçerek, insanları aşağılayarak onları hor görerek bunu yapma. İnsanlara gönlünü ver bunu verdiğimiz zaman Bolu gerçekten Bolu olacaktır” diye onuştu.