Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“GOLDEN SONRA TARAFTARLA BÜTÜNLEŞMEK İSTEDİM”

“GOLDEN SONRA TARAFTARLA BÜTÜNLEŞMEK İSTEDİM”
Boluspor’un tecrübeli futbolcusu Bilal Kısa, özel açıklamalarda bulundu. Kısa, “Osman Hoca geldikten sonra, şehir de farkında, takımda çok olumlu bir hava var. Osman Hoca geldikten sonra oynanan güzel oyun, meyvesini veriyor. Biz de farkındayız, çok kötü başladık. Artık kaybedecek maçımız kalmamıştı” dedi.

Haber: Ömer Çetinaslan

Boluspor’un kaptanı, tecrübeli futbolcu Bilal Kısa, Boluspor Karaçayır Tesisleri’nde özel açıklamalar yaptı. Başarılı futbolcu, Osman Hoca ve Boluspor taraftarı hakkında güzel sözler sarf ederek, yaşadığı sakatlık hakkında konuştu.


“OSMAN HOCA GELDİKTEN SONRA, TAKIMDA ÇOK OLUMLU BİR HAVA VAR”

Bilal Kısa, Osman Hoca’nın oynattığı oyunun meyvesini almaya başladıklarını söyleyerek, “İyi bir sezon başlangıcı olmadı, hoca değişikliği oldu. Biz, onları geride bıraktık. Artık çok fazla geriye bakmak istemiyoruz, önümüze bakmak istiyoruz. Osman Hoca geldikten sonra, şehir de farkında, takımda çok olumlu bir hava var. Bu zaten ilk geldiği Ümraniye maçında yansıdı sahaya. Devamında da Balıkesirspor, İstanbulspor maçları hep kazanabileceğimiz maçlardı ama puan alamadık. Çok şükür iki haftadır Osman Hoca geldikten sonra oynanan güzel oyun, meyvesini veriyor. Biz de farkındayız, çok kötü başladık. Artık kaybedecek maçımız kalmamıştı. Bu iki hafta, evimizde seyircimizle bir bütünleşme oldu. Onlar da gerçekten çok iyi desteklediler. Güzel sonuçlar aldık. İnşallah devamı gelir” şeklinde konuştu.

“GOLDEN SONRA TARAFTARLA BÜTÜNLEŞMEK İSTEDİM”

İlk 8 haftada gol sevinci yaşayamayan Kaptan Bilal Kısa, “özlemişim açıkçası, istediğim gibi vuramadım ama önemli olan gol olmasıydı” dedi. Kısa, golden sonra taraftara koşmasının sebebini şöyle açıkladı:

“Kampa biraz geç katıldık. Sadece benle alakalı değil, takım olarak, sezon başı bir türlü istediğimiz performansı yakalayamadık. Şimdi, antrenman şeklimiz değişti. Oyun yapımız, anlayışımız değişti. Bu sayede herkes bireysel olarak performansını yukarı çekmeye başladı. Sezon başındaki futbolumuz yok açıkçası. Tabi ki, yüzde yüz hazır değiliz, şuan iyi bir hava yakaladık, kendi açımdan da performansımı yukarı çekmeye başladım. Bu hafta da güzel bir sonuç aldık, gol de atmış oldum. Önceki maçlara göre takım olarak daha fazla pozisyona girmeye başladık. Özlemişim açıkçası. Benim için de güzel oldu. İstediğim gibi vuramadım ama önemli olan gol olmasıydı. Benim için de güzel bir başlangıç oldu. 8 haftadır ben de gol atamamıştım. Zaten takımın durumu da ortadaydı. Golden sonra seyircimizle bütünleşmek istedim orada. Çünkü iki haftadır onların desteği çok güzeldi. Hem kendi adıma hem takımımız adına bunu devam ettirmek istiyoruz”

“İNŞALLAH STADI DOLDURMAYA BAŞLAYACAKLAR”

Boluspor taraftarlarından daha fazla destek vermelerini isteyen Kısa, “Bu bir gerçektir; takım kötü gittiği zaman taraftar sayısı azalır. Biz de o ışığı, açıkçası çok veremedik taraftarımıza. Çünkü 6 haftada 2 puan gerçekten kötü bir başlangıç. Bunu anlatamazsın taraftara. Biz taraftarlarla beraber burada bir toplantı da yaptık. Onlar, bize desteklerini devam ettireceklerini söylediler. Bize de bu, olumlu yansıdı. Hoca değişikliğinden sonra belirli bir noktada onları stada çekebildik. Sonuçlar iyi geldiği sürece, onlar stada daha çok gelecekler. Stadı doldurmaya başlayacaklar, bu hafta biraz daha gördük bunu. İnşallah Adana’dan galibiyetle döndüğümüz zaman, burada Bursaspor maçında çok farklı bir ambiyans olacağını düşünüyorum. Biz sahada mücadelemizi verdiğimiz sürece, onlar her zaman bizi destekleyecekler” diye konuştu.

“OSMAN HOCA SAHA İÇİNDE ÖZGÜRLÜK VERİYOR” 

Teknik Direktör Osman Özköylü’den övgüyle bahseden tecrübeli futbolcu, Sahada her oyuncu ile tek tek ilgilenmeye çalışıyor. Bizlere, bu takımın iyi bir takım olduğunu anlatmaya çalışıyor. İnşallah hocamızın kıymetini biliriz” dedi. Kısa, “Hem bize güven veriyor, hem saha içinde özgürlük veriyor. Genç oyuncuların bulunduğu yerin kıymetini bilmesini istiyor. O günlerin bir daha gelmeyeceğini çok güzel bir şekilde anlatıyor. Özellikle genç oyuncular, bu günlerin kıymetini bilmek, nerede olduğunun farkına varmak zorundalar. Çünkü, buralar basamak yeridir, burada kendilerini gösterdikleri zaman A Milli Takım’a, büyük takımlara kadar transfer olma şansları var. Hoca,  bize bunları tek tek açıklıyor. Yaşım 36 olsa da, ben de bulunduğum yerin kıymetini bilmek zorundayım. Hocamız da dün söyledi, çıtayı biraz yükseltti; ’40 yaşına kadar oynatacağım’ diye. Bunları bize Osman Hoca’nın söylemesi artı motivasyon katıyor. Sahada her oyuncu ile tek tek ilgilenmeye çalışıyor. Bizlere, bu takımın iyi bir takım olduğunu anlatmaya çalışıyor. Bu sayede herkes, özgüvenini tekrar kazanmaya, rahat oynamaya başlıyor. Biz de inşallah hocamızın kıymetini biliriz” şeklinde konuştu.

“BİZ HER MAÇA KAZANMAK İÇİN ÇIKACAĞIZ”

Boluspor’un oynayacağı maçları değerlendiren Bilal Kısa, “‘Şu maçlardan şu puanları alırız’ diyemiyorum. Bence tek tek bakmalıyız. Şimdi önümüzde bir Adanaspor maçı var. Onu kazanmak zorundayız. Kazanmak için gideceğiz. Sezon başı da konuştuğumuz gibi evet, hedeflerimiz şampiyonluk, bunun için uğraşacağız ama baktığımız zaman sezona çok kötü bir başlangıç yaptık. Bence şuan ki durumumuza bakarak, maçlara tek tek bakmalıyız diye düşünüyorum. Adanaspor sonra da Bursaspor maçı, inşallah biz her maça kazanmak için çıkacağız” dedi.

“DOKTORLAR BİR HAFTA DEDİ AMA BEN OYNAMAK İSTİYORUM”

Son olarak Bilal Kısa, sakatlığı üzerine konuşarak, “Dün MR çektirdik, arka adalemde küçük bir yırtık gözüküyor. Bir hafta dedi doktorlar ama ben oynamak istiyorum. Hocamla da konuşacağım. ‘Biraz riskli olabilir’ dedi doktor ama artık durumuma bakıp, hafta sonu inşallah sahada olurum” ifadelerini kullandı.