Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

GÖÇ, GÜVENLİK VE SOSYAL UYUM ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

GÖÇ, GÜVENLİK VE SOSYAL UYUM ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ
Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanlığı ve Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği iş birliğiyle Türkiye'nin 7 bölgesinde gerçekleştirilecek 'Göç, Güvenlik ve Sosyal Uyum Bölgesel Üst Düzey Çalıştayı'nın ilki, Trabzon'da yapıldı.


Bolu Valisi Ahmet Ümit ve 17 ilin Valisinin katıldığı çalıştaya ayrıca Göç İdaresi Genel Müdürü Abdullah Ayaz, Göç İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Dr. Gökçe Ok, Uyum ve İletişim Dairesi Başkanı Dr. Aydın Keskin Kadıoğlu ve diğer ilgili kuruluşların yetkilileri katıldı.

Çalıştaya Bolu ilimizi temsilen Vali Ahmet Ümit’in yanı sıra İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Ersever ile İl Göç Müdürü Vekili Serhat Aydın da iştirak etti.

Çalıştayın hedefinin; illerdeki yerel politikaların belirlenmesinde söz sahibi olan üst düzey yöneticilerin, Türkiye'nin göç yönetim sistemi ile sosyal uyum konuları hakkında bilgilendirilip, göç konusunda karşılaşılan güçlükleri yerinde tespit edilmesi ve sosyal uyum politikaları noktasında çözüm önerileri getirilmesi olduğu belirtildi.