Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

GİZLİ GÖREVLE GELDİKLERİNİ SÖYLEMİŞLER

GİZLİ GÖREVLE GELDİKLERİNİ SÖYLEMİŞLER
Bolu'da, define için kaçak kazı yaptıkları iddiasıyla, Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürü Metin Keskin ve Ankara İl Jandarma İstihbarat Komutanlığı'nda görevli Albay Kadri Yörür'ün de aralarında bulunduğu 5 kişinin tutuklandığı operasyonla ilgili Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaptı.

Albay Yörür ve Emniyet Müdürü Keskin'in İl Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik'in makamına gelerek gizli görev için geldiklerini söylediği ifadelerinin yer aldığı açıklamada şöyle denildi:

“13 Nisan 2019 tarihinde, kendisini J.Muh. Albay olarak tanıtan K.Y. ile kendisini Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube Müdürü olarak tanıtan M.K. ve beraberindeki H.K. ve H.S.Ç.'nin Bolu İl Jandarma Alay Komutanı ile görüşmek üzere geldikleri, M.K. ve K.Y.'nin Bolu İl Jandarma Alay Komutanı ile aynı gün görüştükleri, imza altına alınan tutanağa göre; görüşmede J. Muh. Albay K.Y.'nin gizli bir görev için geldiklerini, bu görevi Hacı isimli şahıstan öğrendiğini ve işin başında külliyeden birisinin olduğunu, Bolu'da bir operasyon yapılacağını, operasyon ile ilgili detayları emniyet müdürü M.K'nın anlatacağını beyan ettiği belirlenmiştir.

Emniyet müdürü M.K. ise, Güneyfelakettin köyünde bir kazı yapılacağını, bu konuda tüm araştırmaların yapıldığını, kazı sonrasında çıkan malzemelerin Ankara'da külliyeye götürüleceğini ve gizli ödeneğe aktarılacağını belirterek, bölgede jandarma ve sivil kimsenin bulunmamasını istedikleri öğrenilmiştir."

SORUŞTURMADA GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

Açıklamada, Bolu İl Jandarma Alay Komutanı tarafından konunun aynı gün Cumhuriyet Başsavcılığı'na aktarılması üzerine kendisi ile görüşen şahısların gerçek kimlikleri ve bu şekilde bir görevlendirme olup olmadığı soruşturulduğu belirtilerek,

"Bolu İl Jandarma Alay Komutanı tarafından adı geçen şahısların bu şekilde bir resmi sıfat ve görevlendirilmelerinin teyidinin alınamadığı bilgisinin verilmesi üzerine 14 Nisan 2019 tarihinde Bolu ili Merkez Güneyfelakettin Köyü Kaya Altı mevkiinde bulunan A.Y. ve Ş.Y. isimli şahıslara ait tarlada iki adet iş makinesi ile kaçak kazı yapan şüpheliler H.S.Ç., B.Ü, H.A.K, M.K., F.E., H.K., Ş.Ü., H.K., M.K., S.Ö., D.F., K.E.A. kaçak kazı yaparken suç üstü yapılmıştır" denildi.

MÜDÜR VE ALBAY OTELDE YAKALANDI

Açıklamada olayda tutuklanan albay ile müdürün yakalanmasına da yer verilerek, şöyle denildi:

 "Aynı gün, olayla ilgili daha önce Bolu İl Jandarma Alay Komutanı ile görüşme gerçekleştiren J. Muh. Albay K.Y. ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube Müdürü M.K. yine Bolu İl Jandarma Alay Komutanı ile görüşme yapmak üzere bulundukları otelde yakalanmışlardır.”