Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“GERİDE KALANLARA TEKRAR BİR UMUT OLMAK EN BÜYÜK BAŞARI”

“GERİDE KALANLARA TEKRAR BİR UMUT OLMAK EN BÜYÜK BAŞARI”
Yaşanan sel felaketinin ardından yardım ve destek için Kastamonu’nun Bozkurt ilçesine giden 24 AFAD Gönüllüsü, Bolu’ya döndü. Ellerinden gelenin daha fazlasını yapmaya çalıştıklarını söyleyen gönüllüler bir daha böyle acıların yaşanmaması temennisinde bulundu.

Haber: Ebru Buket Dönmez

Doğu Karadeniz’in ardından Batı Karadeniz’i vuran sel yaşamı olumsuz etkiledi. Sağanak yağış Bartın, Sinop, Kastamonu ve Karabük'ü felç etti. Dereler ve çaylar taştı, evleri ve işyerlerini su bastı. Afet ve Acil Durum (AFAD) Bolu İl Müdürlüğünden 24 AFAD Gönüllüsü de 14 Ağustos Cumartesi günü Kastamonu’nun Bozkurt ilçesine destek ve yardım için yola çıktı. Kastamonu’da gıda, hijyen, temizlik, su taşıma, yemek gibi birçok destek ve yardım faaliyetlerini yerine getirdikten sonra Bolu’ya dönen gönüllüler, afetzedelere umut oldukları için gururlu olduklarını dile getirdi.

“ELİMİZDEN GELEN HER ŞEYE EL ATTIK, YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞTIK”

Elimizden geldiğinden daha fazlasını yapmaya çalıştık diyen Bolu AFAD Gönüllüsü Şükran Eğri; “Sel felaketinin ardından Bolu AFAD ekibiyle olarak Kastamonu’nun Bozkurt ilçesine gittik. Orada bir hafta boyunca elimizden gelen bütün her şeye el attık, yardımcı olmaya çalıştık. Temizlik, gıda, hijyen, su taşıma, yemek gibi bütün her şeye katıldık. Yol çalışmasında da yardımcı oldu arkadaşlarımız.  Elimizden geldiğinden daha fazlasını yapmaya çalıştık. Arkadaşlarım adına da herkese teşekkür ediyorum. Güzel bir çalışma yaptık. Oradakilere de tekrardan geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” şeklinde konuştu.

“GERİDE KALANLARA TEKRAR BİR UMUT OLMAK EN BÜYÜK BAŞARI”

Talep durumunda tekrar bölgeye gideceklerini belirten Harun Yıldız; Ülkemize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Ölenlere de Allah’tan rahmet diliyoruz. Dönmek istemezdik ama bir kez daha bu ülkenin vatandaşı olmaktan çok büyük gurur duyuyorum. Çok fazla gönüllümüz var. Devletimiz bütün birimleri, kurumlarıyla başta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarımız ve gönüllü arkadaşlarımız hep alandalar. Biz de orada daha fazla külfet olmak istemedik. Elimizden geleni yaptık. Allah’a şükür layıkıyla, Bolu’ya yakışır bir şekilde görevimizi tamamlayıp döndük sağ salim. Bir daha gerekirse bir daha orada olacağız. Ama inşallah Allah ülkemize böyle felaketler vermesin. Vatanımızı, milletimizi korusun. Gururluyuz, mutluyuz. Arkadaşlarım adına ben de herkese çok teşekkür ediyorum. Başta AFAD İl Müdürümüz Cengiz Han Bey’e, kendisi de arazide. AFAD Bolu ili arama kurtarma teknisyenlerimiz şu anda arazide. İnşallah onlar da sağ salim dönecekler” ifadelerini kullandı.

“HEDEFİMİZ BİR AN ÖNCE HAYATIN NORMALE DÖNMESİYDİ”

“Oradaki ilk amaç bölgeyi tamamen temize çekmek” diyen Yıldız; “Hedefimiz bir an önce hayatın normale dönmesiydi. Bunun için ilk başta selin ilk ağır darbe vurduğu dükkanlardı. Tabii ki ilk giren AFAD Gönüllüleri olduğu için, vatandaşlar o anda dükkândan kaçınca maddi ve manevi emanetleri var, bunları bulduk, vatandaşlara teslim ettik. Dükkanın başında bir umut herkes sizi bekliyor. Biz bölgede bulunan bütün dükkanların temizlenmesine fayda sağladık. Sonrasındaki ağır olan kısımlar arama kurtarma teknisyenlerinin göreviydi. Onlar da çok profesyonelce görevlerini yaptılar. Vatandaşlarımız hayatını kaybettiği için üzüldük. Ama geride kalanlara tekrar bir umut olmak en büyük başarı. Sonuçta orası afet bölgesi, milletin yuvası. Burada olanlar dualarıyla, orada olanlar da elinden ne geliyorsa yaptı. Allah kimseye bit daha böyle acı yaşatmasın” dedi.

CENGİZ ÇAVUŞ HALA BÖLGEDE

Sel felaketiyle ardından, yangınlardan etkilenen illerden biri olan Muğla’dan Kastamonu’ya intikal eden Bolu Afet ve Acil Durum İl Müdürü Cengiz Çavuş, halen arazi çalışmalarına katılmaya devam ediyor.

Etiketler: bolu haberler