Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

GEREDE’DE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ UZLAŞMA GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI

GEREDE’DE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ UZLAŞMA GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI
Gerede Demirciler Mahallesi Riskli Alan Kentsel Dönüşüm Projesi uzlaşma görüşmeleri başladı.

Vatandaşların merakla beklediği “Demirciler Mahallesi Riskli Alan Kentsel Dönüşüm Projesi”  ile ilgili olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından proje, fizibilite ve uzlaşma şartlarına ilişkin çalışmalar tamamlanarak; alt arastada bulunan Orta mahalle Saraç Osman Sokak No:9/B adresindeki uzlaşma ofisinde,  hak sahipleri ile görüşmelere başlanıldı.

Uzlaşma görüşmeleri kapsamında; öncelikli olarak, fay hattı üzerinde bulunan taşınmaz malikleri ile görüşmeler yapılıyor, diğer taşınmaz malikleri de sırayla görüşmelere davet edilecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ’nin denetiminde, GEDAŞ firması tarafından yürütülen uzlaşma sürecinin, kısa bir sürede tamamlanması ve inşaatların yapımına başlanılması planlanıyor. Bu kapsamda; alanda hak sahibi olan vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için davet süresi içinde uzlaşma görüşmelerine katılmaları ve konu hakkında gerekli hassasiyeti göstermelerine dikkat çekildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar; ’’Kentsel Dönüşüm Projemizde uzlaşmalardan dolayı gecikme yaşandı. Şu anda proje ile TOKİ ilgilenerek, mevcut projeleri tekrar gözden geçiriyor. Uzlaşma sağlayan vatandaşlarımızı tekrar çağırıp, son durumla ilgili kendilerini bilgilendirmeye başladılar. Temennimiz uzlaşmaların bir an evvel sağlanması ve konut yapımlarına başlamak’’ ifadelerine yer verdi.
Etiketler: bolu haberler