Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

GEREDE´DE 15 TEMMUZ PROGRAMI DÜZENLENDİ

GEREDE´DE 15 TEMMUZ PROGRAMI DÜZENLENDİ
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı düzenlendi. Programlar 15 Temmuz Cuma ve 16 Temmuz Cumartesi iki gün sürdü.

15 Temmuz Cuma günü gündüz gerçekleşen programlarda; Saat:11.15’de Gerede Şehir Mezarlığında 15 Temmuz Demokrasi Şehidi Fatih Kalu ve terörle mücadele şehitleri Yakup Sarı ve Lokman Hasçelik’in kabirleri ziyaret edildi. Saat:12.00’da Gerede Yeni Cami’de 15 Temmuz şehitleri ve diğer şehitlerin ruhuna atfen Mevlidi Şerif okundu. Saat:13.30’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Temalı Fotoğraf Sergisi ziyaret edildi.

Saat:16.30’da 15 Temmuz Şehidi Fatih Kalu’nun ailesi ve 15 Temmuz Gazisi Mehmet Dalda ziyaret edildi. Saat:18.00’da ise Şehit Aileleri ve Gaziler Onuruna Yemek Organizasyonu düzenlendi.

Akşam 21.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen programa; İlçe Kaymakamı Cengiz Ayhan, Belediye Başkanı Mustafa Allar, Şehit Yakınları, Gaziler, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Amirleri, Siyasi Partilerin Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.

Program Saat 21.00’da Cumhuriyet Meydanında saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Daha sonra Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan 15 Temmuz konulu sinevizyon gösterisi ile devam etti. Akabinde Belediye Başkanı Mustafa Allar ve Kaymakam Cengiz Ayhan birer konuşma yaptı.

“GEREDEMİZİN TÜM FERTLERİNE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar yaptığı konuşmada; “Sözlerimin hemen başında Devletimizin Milletimizin bekası ve selameti için can veren kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Vatan ve millet için mücadele ederken gazilik mertebesine erişmiş tüm gazilerimize sağlıklı, huzurlu, uzun ömürler diliyorum. O gece özgürlüğüne, ezanına, bayrağına, vatanına, devletine, geleceğine sahip çıkan Geredemizin tüm fertlerine şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününün ülkemiz, milletimiz ve demokrasimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehit yakınlarımıza başsağlığı, gazilerimize sağlık ve afiyet temenni ediyorum. “Türkiye aşkına, Türkiye Geçilmez” diyerek istiklaline ve istikbaline sahip çıkan herkese şükranlarımı sunuyorum. Sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Allah’a emanet olun” dedi.

PROGRAMDAN NOTLAR:

Gün boyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı canlı yayınlar, sahnede yer alan dev ekrandan ve meydanda bulunan led ekrandan Gerede halkına izleme imkânı sunuldu.

Gerede Belediyesi tarafından saat 21.30’da katılımcılara yüzlerce Türk Bayrağı hediye edildi. Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın ve Gerede Kaymakamı Cengiz Ayhan’ın konuşmaları büyük alkış aldı.

15 Temmuz şehidi Geredeli Fatih Kalu’nun ailesi de protokolde yerini alırken gözyaşlarına hakim olamadılar. Ünlü Kâriler Bayezid Camii İmam Hatibi Mehmet Duman, Eyüp Sultan Camii İmam Hatibi Erhan Mete, Gerede Merkez Kuran Kursu Öğreticisi Bünyamin Özçiftçi ve Süleymaniye Camii Baş İmam Hatibi Ekrem Nalbant tarafından Kur’an-ı Kerim tilavetleri ve Sala okundu, Öğrenciler tarafından; Şiir Dinletileri, Marşlar ve Semazen Gösterisi yapıldı, Led ekrandan 15 Temmuz Temalı Sinevizyon Gösterimi programda yer aldı. Program gece 01.00 sularında hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile sona erdi.

16 Temmuz Cumartesi günü ise; Saat: 20.40’da Araştırmacı Yazar Abdurrahman Uzun ‘’15 Temmuz Ruhu’’ konulu sohbet programı ile Saat: 22.35’te ise Türk halk müziği sanatçısı, besteci ve sunucu Uğur Işılak Cumhuriyet Meydanında yer alan sahnede binlerce Geredeli ile buluştu.

Binlerce Geredelinin katıldığı programlar büyük beğeni alırken Araştırmacı Yazar Abdurrahman Uzun’un sohbetine ve Uğur Işılak konserine çevre il ve ilçelerden de katılım oldu.

Etiketler: bolu haberler