Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

GEREDE TSO BAŞARILARINA YENİLERİNİ EKLEMEYE DEVAM EDİYOR

GEREDE TSO BAŞARILARINA YENİLERİNİ EKLEMEYE DEVAM EDİYOR
Avrupa Birliği İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı (İKG OP) kapsamında finanse edilecek “İş Sağlığı Ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Hibe Programına"(Example Of Good Occupational Health And Safety Practice İn The Leather Industry) Gerede TSO tarafından başvuru yapılmış, çok sayıda proje başvurusu arasından (yaklaşık 400) seçilen proje, 190.000 EURO bütçesi ile kazanan projeler arasında yer almayı başardı.

Gerede Ticaret ve Sanayi Odası tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada; “Ankara'da Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Kaşka, Genel Sekreter Turhan Anaç tarafından Proje Sözleşmesi imzalandı. Bu proje ile birlikte 18 ay içerisinde Gerede'de faaliyet gösteren sanayicilerimizin, İş Sağlığı ve Güvenliği yetkinliklerini geliştirip, üzerinde önemle durduğumuz ve çalışmalarını sürdürdüğümüz “Çalışılabilir Bir İş Yaşamı” hedefimizi hayata geçiriyoruz. Gerede Ticaret ve Sanayi Odası olarak, sanayicilerimizin ve tüm çalışanlarımızın sağlığını ve güvenliğini önemsiyoruz.

İlçemizin kurumlarından Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gerede Meslek Yüksekokulu Deri Bölümü Öğretim Görevlisi Sayın, Recep Soluk ve Milli Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulu Öğretim Üyesi Dr. Musa Milli’ye projedeki destek ve katkılarından dolayı, Yönetim Kurulu Başkanımız Ersin Kaşka’ya da “Çalışılabilir Bir İş Yaşamı” hedefimizi hayata geçirmesi noktasında katkılardan dolayı teşekkür ederiz.

Bu projenin amacı; İş yerlerimizin işçi sağlığı ve güvenliği açısında uygun hale getirilmesini kapsamaktadır. Projenin aktiviteleri arasında; Geredede faaliyet gösteren iş yerlerindeki çalışma koşulları iyileştirmek, işverenlerde ve çalışanlarda iş sağlığı ve güvenliği konusunda farkındalığı ve bilgiyi arttırılması, iş sağlığı ve güvenliği (İSG) profesyonellerinin kapasitesini arttırılması ile iş kazalarında azalma ve meslek hastalıklarında düşüş beklenmektedir. Proje kapsamında 500 çalışanın periyodik sağlık tetkikleri, kullanılan kimyasalların malzeme güvenlik bilgi formlarının oluşturulması, işletmelerindeki makinelerin kullanım talimatlarının hazırlanması ve iş sağlığı ve güvenliği (İSG) el kitabının oluşturulması planlanmıştır. İş sağlığı ve güvenliği takip yazılımı ile işverenlerin iş sağlığı ve güvenliği bilgilerinin güncel olarak tutulması ve belirli sayıda çalışanımıza ilkyardım eğitimleri verilerek acil durumlarda maddi ve manevi kayıpların önlenmesi düşünülmüştür. Proje kapsamında ilçemiz halkımıza ve öğrencilerimize yönelik, tiyatro ve kısa film etkinlikleri organize edilecektir.

Yine bölgemizin gelişimine katkıda bulunmak üzere, Gerede Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, başvuruları yapılan diğer projelerimiz aşağıda listelenmiş ve bu projelerdeki başvuru süreçlerimiz devam etmektedir. Ne eğitimde ne istihdamda olan gençler için İşgücü Piyasası Destek Programı Hibe Programı, Promoting Decent Future of Work Approach With a Focus of Gender Equality, İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı” ifadelerine yer verildi.
Etiketler: bolu haberler