Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Gerede hayvan barınağında iyileştirme çalışması başlatıldı

Gerede hayvan barınağında iyileştirme çalışması başlatıldı
Bolu'nun Gerede ilçesinde yeni yapılmakta olan barınaktaki aksaklıklar nedeniyle hayvanların kötü şartlarda yaşadığı iddiaları üzerine söz konusu alanda iyileştirme çalışması başlatıldığı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Vali Ahmet Ümit'in talimatı üzerine Gerede Belediye Başkanlığınca yeni yapılmakta olan hayvan barınağında yaşanan aksaklıkların 12 saat içerisinde giderildiği belirtildi.

Barınak alanına sundurma, sundurma altı zemine ahşap düzenek ve diğer ihtiyaçların koyulduğu aktarılan açıklamada, barınağın veterinerlerin de takibine alındığı kaydedildi.

Gerede Belediye Başkanlığınca iyileştirme işlemlerinin daha da artırılacağı vurgulanan açıklamada, şu an barınaktaki hayvanların yem, su, bakım gibi ihtiyaçlarının bulunmadığı, konunun Bolu Valiliğince hassasiyetle takip edildiği duyuruldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vali Ümit, şunları kaydetti:

"Gerede Belediyesine ait hayvan barınağında yaşanan aksaklıkların pazartesi gecesi tarafıma iletilmesini müteakip, ilgili kurumlara derhal talimat verilerek salı sabahı erken saatlerde iyileştirme çalışmalarına başlanılmış ve gereği yapılmıştır. Bu canlılar biz insanların can dostu ve doğanın süsleridir. Onların sağlıklı ve düzenli ortamlarda yaşamaları için barınma ve beslenmelerinin sağlanması hepimizin önce vicdani görevidir. Bu tür aksaklıklar görüldüğünde gerekli bildirimleri memnuniyetle alır ve yine gereğini yaparız."