Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

GEREDE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİME YATIRIM

GEREDE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİME YATIRIM
Gerede Belediyesi, eğitime yönelik destekleriyle ilçedeki okullara hayat vermeye devam ediyor. Arsasını Gerede Belediyesi’nin tahsis ettiği, Emin Evim Şirketler Gurubunun yaptırdığı Habibulllah Üstün Kız İmam Hatip Lisesi 5,5 Milyon TL bedelli 16 derslikli okul binasının yapımı tamamlandı.


3,5 Milyon TL bedelli 12 derslikli M.Z. Güzelce Ortaokulu’nun da yapımı tamamlandı. Her iki okulunda 2018-2019 eğitim öğretim yılının 2. Döneminde açılması planlanıyor. Esentepe Aşçılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kaba inşaatı bitirildi. 16 derslikli okul ve 100 yataklı yurt binası en kısa zamanda hizmete açılacak. Gerede Belediyesi ayrıca; Yenimahalle, Dayıoğlu ve Kız Meslek Lisesinde eğitim gören özel eğitim öğrencilerinin materyallerinin alımını da yaparak okullara hediye etti. Gerede Belediyesi ayrıca geçen eğitim-öğretim sezonunda İlçedeki 10 okulun mescitlerini yenilemişti.

Belediye Başkanı Mustafa Allar “Eğitime yönelik yatırımlar yaptıklarını ve okulların önemli ihtiyaçlarını giderdiklerini belirterek, eğitime yönelik yatırımları çok önemsediklerini ve çocukların daha sağlıklı ortamlarda eğitim öğretimlerine devam edebilmeleri için belediyemizin tüm imkânlarını sunmaya devam edeceklerini söyledi. Eğitime yapılan yatırımın, geleceğe yapılan yatırım olduğu gerçeğinden hareket ettiklerine vurgu yapan Allar; Bu kapsamda çocuklarımıza, daha ferah ve daha huzurlu bir eğitim yuvası sunma adına çocuklarımızın ve eğitimcilerimizin yüzlerini güldürme gayretindeyiz. Okullarımızın ihtiyaçlarını tespit ederek imkanlarımız ölçüsünde gideriyoruz. Çocuklarımızın daha iyi bir eğitim almaları adına okullarımızın çehresini değiştirmek ve fiziki koşullarını iyileştirmek için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz’’ dedi.