Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

GENÇLİK SPOR BAKANLIĞINDAN AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE BÜYÜK DESTEK!

GENÇLİK SPOR BAKANLIĞINDAN AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE BÜYÜK DESTEK!
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Bolu’da faaliyet gösteren 61 spor kulübüne ayni ve nakdi yardım yapıldı. Kulüplere ayıca Gençlik ve Spor Bakanlığı üzerinden 2 Milyon 265 Bin TL nakdi destek ödemesi yapıldı.

Haber: Burhan Yeşiltaş

Amatör Spor Kulüplerine yapılan nakdi yardım töreni 17 Temmuz Spor Salonunda yapıldı. Törene Bolu Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Kubilay Kalaycıoğlu, Bolu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cemalettin Metin, daire müdürleri, amatör spor kulüp başkanları ve sporcular katıldı.

“Bakanlığımızın verdiği bu desteklerle, Bolu kazanacak, Türk sporu kazanacak”

Törende ilk konuşmayı Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Kubilay Kalaycıoğlu yaptı.

Kalaycıoğlu, kulüplere Bakanlık tarafından ayni yardımların yanı sıra nakdi yardımların da yapıldığının ifade ederek; “Bolumuzun 61 güzide spor kulübüne toplamda 2 Milyon 265 Bin TL nakdi destek dağıtımının açılış toplantısında bulunmanın verdiği mutlulukla hepinizi selamlıyorum. Sporla iç içe bir toplum için çok büyük bir önem arz eden amatör spor kulüplerimiz, sporun her bölgeye ve her ilçeye nüfuz etmesini sağlar. Bugün burada temsilcileri bulunan amatör spor kulüplerimiz bakanlığımızın, “Sağlıklı Nesil, Güçlü Toplum” vizyonunun ayrılmaz birer parçasıdır. Bu bakımdan bu kulüplerimizi desteklemek bizim için bir görev ve şereftir. Spor, bir millet için hayati öneme sahiptir. Tüm dünya gibi toplumumuzun da içerisinden geçtiği trajik salgın süreci bizlere bu gerçeği tekrar gösterdi. Salgına karşı verdiğimiz ve galip çıktığımız mücadelede gençlerimizi sporla birleştiren amatör kulüplerimizin değerini tekrar idrak ettik. Toplumumuzda temelden sağlam bir spor camiasının inşası ancak bu kulüplerimizin mevcudiyetiyle mümkündür zira gençlerimizin zihinsel ve bedensel gelişimlerine destek olan amatör kulüpler, tıpkı bir bina temeli gibidir. Nasıl ki en büyük yapılar bile küçücük parçalardan oluşur, güçlü ve yerleşik spor kültürü de amatör kulüplerle oluşur. İşte bizim görevimiz bu yapı taşlarını desteklemek ve birbirleriyle uyumlu bir halde bütünleştirmektir. Bakanlığımızın verdiği bu desteklerle, Bolu kazanacak, Türk sporu kazanacak ve Türkiye kazanacak! Bakanlığımızın sağlamış olduğu maddi yardımların hayırlı olmasını diler, Amatör kulüplerimize ve sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi.

“Yardımlar her yıl düzenli yapılmasını temenni ediyorum”

Kalaycıoğlu’nun ardından Bolu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cemalettin Metin söz aldı. Metin, Bakanlık tarafından yapılan yardımların her yıl düzenli olarak yapılmasını dileyerek; “Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen amatör spor kulüpleri ayni ve nakdi yardım törenine hoş geldiniz. Amatör spor camiamızın cefakar ve çilekeş yöneticileri Gençlik ve Spor Bakanımız tarafından kulüplerimize yapılan bu yardımların siz kulüplerimizin derdini bir nebze olsun gidereceğini, bu yardımların her yıl düzenli olarak yapılması temennisiyle ilimiz amatör spora katkı sağlayacak bu yardımlar bizleri daha çok çalışmaya ve ilimizi Türkiye ve dünya spor organizasyonlarında daha başarılı sonuçlar alamaya teşvik edecek olup yapılan yardımlar ve destek için Gençlik ve Spor Bakanımıza bizlerin her zaman yanında olan Valimize, milletvekillerimize ve Gençlik ve Spor İl müdürümüze amatör spor camiamız adına teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

“Türkiye’de eş zamanlı destek programı icra etmekteyiz”

Törende son olarak Bolu Vali Yardımcısı Abdullah Şen söz aldı. Şen, amatör sporun aşkla, şevkle bir beklentiye girilmeden vurgu yapıldığına dikkat çekere; “Türkiye’de eş zamanlı destek programı icra etmekteyiz. Amatör kelimesi yabancı bir kelime. Aslında parasız veya olmayan manasında kullanılan bir kelime. Türkçemizde farklı bir algısı var. Acemi gibi bir algısı var. Bakanımızın da sözü köşe de duruyor. Amatör, Türk sporunun kalbidir diye. Amatörlük ihlastır, sporun ihlası çünkü parasız yapıldığı için samimiyeti, aşkı, heyecanı amatör spor kulüplerindedir. Aslında yapısal olarak, sistematik olarak keşke bir kurumsal hüviyete kavuşsa çok daha iyi olur. Amatör spor kulüplerimizi yalnız bırakmayan başta Cumhurbaşkanımız, Gençlik ve Spor Bakanımız olmak üzere bütün yetkililere teşekkür ediyorum” dedi.

17 Temmuz Spor Salonunda düzenlenen programda fotoğraf çekiminin ardından kulüplere ayni ve nakdi yardımları teslim edildi.

Etiketler: bolu haberler