Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

GENÇLİK KIRAATHANESİ TAHSİSİ KALDIRILDI

GENÇLİK KIRAATHANESİ TAHSİSİ KALDIRILDI
Bolu Belediye Meclisi Ocak Ayı 1. Oturumu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın başkanlığında belediye binasında bulunan meclis salonunda yapıldı. Bolu Belediyesi’nin resmi hesaplarından canlı yayınlanan toplantıda, birim müdürlüklerinden gelen maddeler oylamaya sunuldu. Türkiye Gençlik Vakfına tahsis edilen Uğur Mumcu Parkındaki alanın tahsisinin kaldırılması oy birliği ile kabul edildi.

Haber: Aslı Akış

Bolu Belediyesi eski Başkanı Alaaddin Yılmaz döneminde TÜGVA’ya tahsis edilerek Bolu’nun ilk gençlik kıraathanesi olma özelliği taşıyan alan ile alakalı Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, ilk başkanlığını yaptığı meclis toplantısında burayı inceleme altına aldıklarını duyurmuştu. Bolu Belediye Meclisi tarafından 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde Türkiye Gençlik Vakfı’na(TÜGVA) tahsis edilen Uğur Mumcu Parkındaki alanla ilgili konu 2020 yılı Ocak ayı toplantısında tekrar gündeme geldi. Daha önce Belediye Meclisince görüşülerek incelenmesi için komisyona sevkedilen konu Ocak ayı 1. oturumunda görüşülerek karara bağlandı. TÜGVA’nın talebi üzerine 10 yıllık yapılan tahsisin iptali meclis üyelerinin görüşüne sunuldu.

“HERKES MEMNUN OLACAK”

Konuyla ilgili Bolu Belediye Meclisi Üyeleri’ni bilgilendiren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan; “Seçim öncesinde apar topar bir tahsis yapılmıştı. Biz de bu konuyla ilgili iptali ile ilgili biliyorsunuz geçtiğimiz toplantılarda komisyona havalesini gerçekleştirmiştik. Sonrasında buradaki genç arkadaşlarımız ile de görüştük. Onların talebi doğrultusunda tahsisi kaldırıyoruz. Bu herkesi memnun edecek bir karar gibi görünüyor. Yazılı olarak başvurularını yaptılar, helalleştik. Tahsisi kaldırmak için gündeme getirdik” ifadelerini kullandı.

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Başkan Özcan’ın açıklamaların ardından oylamaya geçildi. Gündem maddesi, meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. Böylelikle Uğur Mumcu Parkı’nda TÜGVA’ya gençlik kıraathanesi için verilen alanın tahsisi kaldırıldı.