Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

GENÇ MÜHENDİSLERİN HEDEFİ: ELEKTRİKLİ SCOOTER MOTORUNDA SERİ ÜRETİM

GENÇ MÜHENDİSLERİN HEDEFİ: ELEKTRİKLİ SCOOTER MOTORUNDA SERİ ÜRETİM
Türkiye’de ilk olmak için yola çıktılar, KOSGEB’in İnovasyon Destek Programına başvurdular, 300 bin TL’lik destek aldılar. Hedefleri çalışmalarını başarıyla tamamlayarak hem Bolu’ya hem ülkemize katma değer kazandırmak.

ÖZEL HABER: ASLI AKIŞ

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği ve Makine Mühendisliği mezunu Sedat Öztürk, Muhammet Sefa Çalık, Ömer Faruk Tuncay ve Enes Kalafat yaklaşık 6 ay önce Scooter motor ve sürücü geliştirme devresi projelerini hayata geçirmek için bir araya geldi, KOSGEB’in İnovasyon Destek Programına başvurdu. Genç mühendisler, düşündüler, hayal ettiler, pandemi şartlarında, ‘Ne yapabiliriz?’ dediler. Ortak çalışmalarıyla elektrikli Scooter motoru tasarladılar.  Proje yöneticileri Cihan Saraç, Ertan Gazi Konuk ve Esma Korkmaz’ın destekleriyle odaklandılar, gayret gösterdiler şimdilerde hedeflerine ulaşmak için var güçleriyle çalışıyorlar.

Scooter’ın üzerine binerek ve binmeyerek de test yapan 4 mühendis daha uzun süreli testler için Avrupa Regülasyon ve Fizibilite raporlarını geçerek yatırımcı ve fonlama destekleri beklerken ticarileşip seri üretime geçmek istiyor.

Enes Kalafat ve Muhammet Sefa Çalık ilk olarak Ayvaz Elektromobil Projesi’yle akabinde de Roket Takımı Köroğlu Roketiyle, Türkiye’nin milli teknolojilerini geliştirmek amacıyla düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında gerçekleştirilen Roket Yarışması’nda BAİBÜ’yü başarıyla temsil etmişti.

“2 ADET ELEKTRİKLİ MOTOR TASARLADIK”

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği öğrencisi Sedat Öztürk; elektrikli Scooter motor ve sürücü geliştirme devresi projelerinin yola çıkış hikâyelerini anlatarak; “3 elektik elektronik mühendisliği,  2 makine mühendisliğini bitiren toplamda 5 arkadaşız. Yaklaşık 4 yıldan bu yana beraber çalışmaktayız. Ekipteki arkadaşlarımız ile birlikte 2 adet elektrikli motor tasarladık. Tasarladığımız motorları araçlarımıza monte ettik ve TÜBİTAK yarışlarına katıldık.  Pandemi döneminde Ömer Faruk arkadaşlarımızın öncülüğünde TEKNOFEST’in düzenlediği bir roket yarışmasına katıldık. İlk defa katılmasına rağmen atış hakkı kazandı. Tabi bu haber olunca Ömer Faruk arkadaşımıza ulaşıldı genç, dinamik bir ekipsiniz. Sizinle çalışmak istiyorum” teklifi yapıldı ‘ Ne yapabilirsiniz?’ sorusu da gelince Ömer Faruk benim hali hazırda bir ekibim var dedi.

“KOSGEB’DEN ARGE İNOVASYON DESTEĞİNE BAŞVURDUK”

Biz ne yapılabilir? Dediler. Biz de mevcut pandemi şartlarından kaynaklı bireysel taşıma ve ulaşımın tercih edildiğini gördük. Bunlar da elektrikli bisiklet ve Scooter’lardı. Bizim daha önceden yapmış olduğumuz ve tecrübeli olduğumuz elektrikli motorların birebir içerisinde kullanılıyordu. Bunu yapabileceğimizi söyledik ve ardından KOSGEB’den Ar-Ge inovasyon desteğine başvurduk. 6 aydan beri elektrikli bisiklet ve Scooter’lar üzerine çalışmaktayız. Aynı zamanda bu elektrikli motorların hareket etmesi için elektronik karta ihtiyaç var buna motor sürücüsü deniliyor. Bunun tasarımıyla da uğraşıyoruz” şeklinde konuştu.

“TİCARİLEŞİP SERİ ÜRETİME GEÇMEK İSTİYORUZ”

Öztürk, ARGE süreçleri tamamlandıktan sonra seri üretim için gerekli çalışmaları yapacaklarını vurgulayarak; “Ar-Ge’ye resmi olarak Şubat ayında başladık ve bir senelik bir ARGE süreci olduğu için önümüzdeki ayın Şubat ayında Ar-Ge’miz bitecek. Ar-Ge’mizin şuanda ortalarında olmamıza rağmen söylediğimiz fiili takvimin daha da önündeyiz. Bu konuda çalışmalarımız hızlı. Ar-Ge bittikten sonra biz bir kere ticarileşmek istiyoruz. Ticarileştikten sonra da seri üretime geçmek istiyoruz. Çünkü ülkede şuanda bu motorların seri bir şekilde üretimi yok ve gördüğünüz tüm mikro mobilite araçların üzerinde yurt dışından aldığımız elektrik motorları var. Bunun ticarileşmesi ve seri üretime sokulması adına yardımcı olabilirler” dedi.

“BİR İŞİ SEVMEK, İNANMAK VE FEDAKARLIK ÇOK ÖNEMLİ”

Elektrik Elektronik Mühendisi Muhammet Sefa Çalık, tasarladıkları motor hakkında bilgiler vererek, yaptıkları işin fedakarlık gerektirdiğine işaret etti. Çalık; “Tasarladığımız motorlar fırçası doğru akım motoru dediğimiz elektrik motor çeşitlerindendir. Fırçalı ya da benzeri diğer motorlardan farkımız, kullandığımız mıknatıs sayesinde daha verimli, bakım ve onarımı daha az, verimi daha yüksek bir motor çeşidi oluyor. Bu da yavaş yavaş Türkiye’de ve Dünya’da yaygınlaşan elektrikli scooter ve mikro mobil dediğimiz kısımlarda çok sıkça kullanılan bir motor tipidir. Bir de biz bunu dışarıdan ithal ürün aldığımız için Türkiye’de bunu yerli ürün olarak yapmak istiyoruz. Türkiye iç pazarında hem de ilerleyen süreçte yurt dışına satmak istiyoruz. Şuan ki motor genel olarak 36 volt, 250 watt ve 500 watt gibi değerlerde genellikle tasarlanıyor ve Scooterlarda da kullanılıyor. Sadece Scooter değil aynı zamanda elektrikli bisiklet ve benzeri diğer mikro mobil araçlarda da kullanılmakta. Stator kısmının dışında birde rotor kısmı var. Rotor kısmında da mıknatıslar var. Mıknatıslar sayesinde de rotor kısmı dönüyor. Biz buralara elektrikli araç takımından geldik.  İlk önce bir işi sevmek, inanmak ve zaman ayırıp kendinden biraz fedakarlık yapmak çok önemli.” ifadelerini kullandı.

“MOTOR GÖVDELERİNİ ALÜMİNYUMDAN YAPIYORUZ”

Motor gövdelerini alüminyum döküm yaptırdıklarını dile getiren Makine Mühendisi Ömer Faruk Tuncay; “Bir ulaşım aracında kullanılacağından dolayı mekanik olarak motor gövdelerimizi hafif bir malzeme olan alüminyumdan yapıyoruz. Bu yüzden gövdeleri alüminyum döküm yaptırıyoruz. Örneğin, rotor ve jant dediğimiz kısım tasarlı motorların kapak kısmı var. Önce bunları araca uygun bir şekilde bilgisayar ortamında tasarlıyoruz daha sonra Enes arkadaşımız analizlerini yapıyor. Statik-dinamik yüklere maruz bırakıyor. Bir sıkıntı görmediğimiz de biz bunu öncelikle tahta modeller yaptırıp alüminyumdan kum dökümü yaptırıyoruz. İlerleyen süreçte seri üretimdeyse kokil kalıp var, enjeksiyon kalıp yöntemleriyle seri üretime uygun halde alüminyum dökümler yaptırıp daha sonrasında bu dökümleri, hassas kısımların alınmasıyla seri üretime hazırlamış olacağız” diye konuştu.

“YATIRIMCI VE FONLAMA DESTEKLERİNİ BEKLİYORUZ”

BAİBÜ Makine Mühendisliği öğrencisi Enes Kalafat, tasarlanan parçaları üretim olmadan bilgisayar sanal ortamında testlerini sağladığını belirterek;  “Parçalar üretilmeden, yüke maruz kalmadan önce sanal ortamda yük, statik-dinamik, ısı-termal ve diğer analizleri yaprak parçaların optimum şekilde tasarlanmasını sağlıyoruz. Sonra son üründe herhangi bir Scooter da ya da benzeri bir araca ihtiyaç duymadan kendi imkanlarımızla tasarladığımız test düzeneğinde Scooter motorunun istediğimiz yükte istediğimiz eğimde test edebiliyoruz. İstediğimiz yükü verdiğimiz için Scooter’ın üzerine binmeden motorlarını test etmiş oluyoruz. Binerek de testini yapıyoruz. Daha uzun süreli testler için de mikro boyutlu mobilite şirketiyle görüşmelerimizi planlıyoruz. Bu şekilde de uzun süreli testlerimizi yapmayı planlıyoruz.  Eğer bir senelik süreç sonunda Avrupa Regülasyon ve Fizibilite raporlarını geçen bir ürünümüz olduğunda biz yatırımcı ve fonlama desteklerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“PROJE BİZİ HEYECANLANDIRDI”

KOSGEB Bolu İl Müdürü Abdurrahman Usta, Elektrik Elektronik ve Makine Mühendisliği mezunu 4 arkadaşın elektrikli Scooter motoru üretmek için KOSGEB’e müracaat ettiklerini ifade ederek; “Bize geldiklerinde proje bizi heyecanlandırdı. Bir motor üretim süreci zor ve meşakkatlidir. Bu yaşta böyle hayallerle böyle bir meşakkatli sürece başlamak, risk almak bizi son derece mutlu etti. KOSGEB’in yeni ürün ve yazılık geliştirme üzerine çalışma yapan işletmelere Ar-Ge inovasyon destek programımız vardı. Arkadaşlarımızı bu destek programına yönlendirdik. Sene başında proje başvurularını yaptılar. Değerlendirme sürecine dahil ettik ve desteklemeye karar verdik. 6-7 ay oldu proje çalışmalarına. Bizlerde ara ara geliyor ziyaret ediyoruz. Çokta memnun ve mutlu oluyoruz. Belli bir aşamaya geldiler. İnşallah sene sonuna kadar da çalışmalarını başarıyla tamamlamalarını ümit ediyoruz.” dedi.

“300 BİN TL’LİK KISMINI DESTEKLİYORUZ”

Projeye destek kapsamındaki bütçelerinden de bahseden Usta; “Bize sundukları 400 bin TL’lik proje destek bütçeleri vardı.  Bunun 300 bin TL’lik kısmını KOSGEB olarak süreçte destekleyeceğiz. Ürün başarıyla ortaya çıkarsa bunun ikinci aşaması olan KOBİ TEKNO yatırım desteğimiz var üst limiti 5 Milyon TL. İnşallah arkadaşlar bu aşamayı da başarıyla tamamlar ve o prototip ürün ortay çıkar hem ilimiz hem de ülkemiz için önemli bir gelişme olur. Bunun da seri üretime yönelik aşamasında KOBİLGEL TEKNO yatırım desteği ile desteklemek isteriz” diye konuştu.

USTA, FİKRİ OLAN GENÇLERE ÇAĞRIDA BULUNDU

Son olarak gençlere bir çağrıda bulunan Abdurrahman Usta; “fikirleri olan gençlerimize, işletme ve girişimcilere, Ar-Ge inovasyon destek kapsamında 750 bin TL’ye kadar destek verebiliyoruz. Ürün, üretim süreci ya da yazılım bazlı herhangi bir inovasyon yenilik ve ARGE çalışması yapmak isteyen işletmeler de olursa buradan da duyuralım başvurularını bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.

Etiketler: bolu haberler