Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“GELMEYECEĞİNİZ RANDEVUYU İPTAL EDİN”

“GELMEYECEĞİNİZ RANDEVUYU İPTAL EDİN”
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, MHRS üzerinden doktor randevusu alan her 100 kişiden ortalama 30’unun randevusuna gelmediğini belirterek, “Gelmeyeceğiniz randevuyu iptal edin” çağrısında bulundu.

Haber: Aslı Akış

Doktorların, randevuya gelmeyen hastaları bekleyerek zaman harcamamaları için, hastanelerin yedek randevu açmasına da izin verildi.

Bakan Fahrettin Koca, mevcut sorunların, reformun yerleşmesi ve yeni tedbirlerle çözüleceğini vurgulayarak, "Sağlık sistemi özgül ağırlığı çoktan düşmüş iddialarla eleştirilmemeli" dedi

Bakan Koca, MHRS üzerinden doktor randevusu alan her 100 kişiden ortalama 30'unun randevusuna gelmediğine de dikkat çekerek; “MHRS üzerinden doktor randevusu alan her 100 kişiden ortalama 30’u randevusuna gelmiyor. Bu durum çalışanlarımızın zaman kaybına, randevu için bekleyen hastaların sağlık hizmetlerinin gecikmesine yol açıyor. Eğer doktora gelemeyeceksiniz, randevu tarihinden en az 2 gün önce MHRS’ye girip randevunuzu iptal edin. Bu davranış sağlık sistemine karşı görevinizdir.” Paylaşımında bulundu. 

Etiketler: bolu haberler