Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

GEÇİŞ ÜSTÜNLÜĞÜNE DİKKAT!

GEÇİŞ ÜSTÜNLÜĞÜNE DİKKAT!
Bolu Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü yaya geçitleri ve dönel kavşak içerisindeki sürücülere yönelik denetimlerde bulundu.


Bolu Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından Atatürk Bulvarı Kavşağında sürücülerin kavşaklarda geçiş üstünlüğünün kimlere ait olduğunu bildirmek ve araç sürücülerini bilgilendirme amaçlı uygulama yapıldı.

Uygulama esnasında iki araca 57/1-a dönel kavşaklarda araçlara yol vermemekten, 3 adet araca 74. Madde yayalara yol vermemekten, 3 adet araca 73. Madde cep telefonu ile konuşmaktan, 3 adet araca 39/1-b maddesi ön cam filmi takmaktan toplamda 13 araca 2 bin 39 TL idari para cezası uygulandı.

Bolu Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü Trafik ekipler Amiri Mehmet Aslı konuyla ilgili açıklamada bulunarak;  “Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü olarak yaya geçitlerinde ve okulların açılması ile birlikte Okul geçitlerinde yayalara ve öğrencilerimize öncelik vermeyen sürücüleri tespit ediyoruz.  Yapmış olduğumuz çalışmalarda MOBESE kameralarımızdan faydalanıyoruz. Ayrıca dönel kavşak içerisindeki geçiş üstünlüğüne sahip olan yol vermeyen araçları tek tek tespit ediyoruz. Sivil giyindirdiğimiz memurlarımız fotoğraflamalar yapıyoruz. Yaya geçitlerinde yayalara öncelik vermeyen sürücüleri tespit ediyoruz” diye konuştu.

“UYGULAMALARIMIZ HER GÜN DEVAM EDECEK”

Kurallara uymayan sürücülere cezai işlem uygulanacağına da dikkat çekene Aslı; “Okulların açılmasıyla birlikte öncelik öğrencilerin ve yayaların can güvenliğini sağlamaktır. Yayalar geçerken bazı sürücüler duyarlı davranıyor, yayalara öncelik gösterip yol veriyorlar. Dönel kavşak içerisinde geçiş üstünlüğüne sahip araçların birbirlerine yol vermesi konusunda uyarılarda bulunuyoruz. Kurallara uymayan sürücülere gerekli cezai işlemleri uyguluyoruz. Ayrıca uygulamalarımız her gün devam edecek” ifadelerini kullandı.

“TRAFİK KANUNU’UN 74’NCÜ MADDESİNİN BİLMESİ GEREK”

Mehmet Aslı tüm sürücülerin Trafik Kanunu’un 74’ncü maddesinin bilmesi gerektiğini ifade ederek; “Karayolları Trafik Kanunu'nun 74'ncü maddesinde, 'Görevli bir kişi veya ışıklı trafik işaretleri bulunmayan, ancak başka bir trafik işareti ile belirlenmiş yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken bütün sürücüler araçlarını yavaşlatmak ve bu geçitlerden geçen veya geçmek üzere bulunan kişilere ve öğrencilere ilk geçiş hakkını vermek zorundadırlar' denilmektedir. Biz de bu maddeyi tüm sürücülerimize hatırlatacağız ve uygulamalarını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Son olarak gerçekleştirilen uygulama esnasında Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü Trafik ekipler Amiri Mehmet Aslı, yayalara öncelik gösteren sürücülere duyarlı olmalarından ötürü İl Emniyet Müdürü adına teşekkür ederek iyi yolculuklar diledi.