Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“GECE ZAMMIMA, VARDİYAMA DOKUNMA”

“GECE ZAMMIMA, VARDİYAMA DOKUNMA”
Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Bolu İl Başkanı Harun Ceylan, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Şube ve İl Başkanları ile Sağlık Bakanlığı’nın gece zamlarını ödenmemesine ve uygulamaya koyduğu 3 vardiya sistemine karşı yapılan basın açıklamasına katıldı.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası, Sağlık Bakanlığı bünyesinde işçi kadrosunda bulunan çalışanlarının, gece zamlarını ödenmediği, işçilerin 3 vardiya sistemine geçirilmesi, 696 Sayılı KHK ile kadroya geçen işçilerin yaşadıkları sorunları, sağlık ve sosyal hizmetler işçilerinin yaşadıkları ayrımı dile getirmek için Ankara’da basın açıklaması düzenledi.

Ceylan konuya ilişkin yaptığı açıklamasında; “Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak, Sağlık Bakanlığı bünyesinde işçi kadrosunda bulunan çalışanlarının, gece zamlarını ödenmediği, işçilerin 3 vardiya sistemine geçirilmesi, 696 Sayılı KHK ile kadroya geçen işçilerin yaşadıkları sorunları, üniversite hastanelerinde çalışanların genel bütçeye alınması, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında çalışan işçilerin sorunları, sağlık ve sosyal hizmetler işçilerinin yaşadıkları ayrımı dile getirmek için Ankara’da basın açıklaması düzenledik. Açıklamamıza Türkiye’nin dört bir yanından gelen Şube ve İl Başkanlarımızdan oluşan kalabalık bir grup katıldı” dedi.

Genel Başkan Hakan Toy ise; “Bugün Sağlık Bakanlığı’nın önünde yapacağımız basın açıklamamamız emniyet gerekçesiyle Ankara Valiliği ve emniyet güçlerimiz tarafından iptal edilmiştir. Sesinizi her yerden duyurmaya devam edeceğiz.” vurgusunda bulundu.

Toy, “Pandeminin kahramanları, sağlık işçilerimize emeklerine karşılık ek haklar verilmesi gerekirken mevcut haklarına el uzatılıyor. İşçilerin, gece zamları ödenmemesinin yanında birde, yorgun düşen sağlık işçileri 3 vardiya sistemi ile adeta cezalandırılıyorlar.” dedi.

Covid 19 nedeniyle hayatlarını kaybedenlere rahmet, hasta olanlara acil şifalar dileyen Hakan Toy, “Bütün dünya olarak pandeminin pençesinde kıvrandığımız bu süreçte, bütün millet olarak alkışladığımız, takdir ettiğimiz pandeminin kahramanları sağlık çalışanları arasında işçi- memur ayrımı yapılmasına rağmen, sağlık işçilerimiz var gücü ile çalışmaya devam etmektedirler. Sağlık işçilerimizin emeklerine karşılık ek haklar verilmesi gerekirken mevcut haklarına el uzatılmış gece zamları ödenmemiş, yorgun düşen sağlık işçileri 3 vardiya sistemi ile adeta cezalandırılmıştır. Bugün haksızlık yapanlara ve buna göz yuman imzasının arkasında duramayanlara karşı emekçilerimize nefes ve ses olmak için genel merkezimiz şube başkanlarımız, il başkanlarımız ve üyelerimiz ile buradayız.” diye konuştu.Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Toy, “Helal olsun, canları pahasına milleti için çalışanlara. Helal olsun, pandemiye karşı alın teri dökenlere. Yazıklar olsun, ekmeğimize el uzatanlara. Yazıklar olsun, sağlık çalışanları arasında ayrım yapanlara. Yazıklar olsun, emeği hiçe sayanlara görmezden gelenlere. Yazıklar olsun, imzasının arkasında duramayanlara. Hep birlikte alkışlıyoruz ve kınıyoruz. Unutmayınız ki; temizlik olmadan, güvenlik olmadan, kayıt olmadan yani sağlık işçisi olmadan, sağlık hizmeti yapılamaz. Sağlık zincirini kırmayın sabrımızı taşırmayın.” ifadelerini kullandı.

“Gece zamlarımız ödenmezse vardiyamız düzeltilmez ise bu eylemlerimizi 81 il sağlık müdürlükleri önünde de yapmaya işçilerimizin sesi olmaya devam edeceğiz” diye Hakan Toy, “Eğilmeyeceğiz, ezilmeyeceğiz,  haklı mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.” dedi.

Maliye Bakanlığına da seslenen Hakan Toy, “Birçok üniversite hastanesinde yine pandemi ile mücadele eden sağlık işçilerimizin toplu iş sözleşme farkları hala ödenmemiştir. Üniversite hastanelerinin ek bütçe taleplerini acil gönderin. Sevgili peygamberimiz "İşçinin ücretini, alın teri kurumadan önce ödeyiniz" demiştir. Alın terimiz çoktan kurudu. Haklarımızı biran önce ödeyin. Pandemi döneminde devlet sağlık işçisinin alacaklarını ödeyemez hale geldi dedirtmeyin… KHK’ lı işçilerimizi de genel bütçeye aktarın sorun çözülsün.” şeklinde konuştu.

Kamu çerçeve kapsamı dışında kalan ve YHK’ ya mahkûm edilen işyerlerin, 696 KHK’nın 112. maddesi gereğince kapsam içine alınması çağrısında bulunan Genel Başkan Hakan Toy, “Hastaneler arasında aynı iş yapan sağlık işçilerimiz arasındaki ücret ayrımını kabul etmiyor, sağlıkta adalet istiyoruz.” dedi.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak yeni bir döneme girdiklerine dikkat çeken Genel Başkanımız Hakan Toy, “İşçinin haklarını korumaya ve geliştirmeye geliyoruz. Yıkmaya değil yapmaya, bozmaya değil ihya etmeye, kurutmaya değil yeşertmeye geliyoruz.” diye konuştu.

Hakan Toy, “3 vardiya sistemi dayatılan, gece zammı ve teknik farkı elinden alınan cefakâr sağlık işçileri, bizimle mücadeleye var mısınız?” çağrısında bulundu.

Toy, “Tekrar söylüyorum gece zamlarımız ödenmezse vardiyamız düzeltilmez ise bu eylemlerimizi 81 il sağlık müdürlükleri önünde de yapmaya işçilerimizin sesi olmaya devam edeceğiz. Vatanımızdan da, emeğimizden de vazgeçmeyiz. Türkiye’de Türk-İş var. Yaşasın haklı mücadelemiz. Yaşasın tüm emekçilerimiz.” şeklinde konuştu.

Etiketler: bolu haberler