Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

FIRAT HOCA AÇIKLADI HANGİ OYUNCU KADRO DIŞI KALDI?

FIRAT HOCA AÇIKLADI HANGİ OYUNCU KADRO DIŞI KALDI?
Boluspor’un genç teknik direktörü Fırat Gül, haftalık düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Gül, hafta sonu deplasmanda oynayacakları Bursaspor maçından istedikleri skoru almak istediklerini ifade etti. Gül ayrıca, Kongolu oyuncu Dzon Delarge’nin kadro dışı kaldığını söyledi.

Haber: Burhan Yeşiltaş

Takımın başında 3.maçına çıkan ve son 2 haftada 6 puan toplayarak camiaya umut getiren Boluspor’un genç teknik direktörü Fırat Gül, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Gül hafta sonu deplasmanda oynayacakları Bursaspor maçına ilişkin; “Bursa maçı bu oynadığımız 3 maça göre biraz daha farklı bir maç olacak. Hedefi olan bir takım. Köklü bir camia. Onlarında kendilerine göre takımlarından bir beklentileri var. Bu beklentiler karşısında dirençli bir takım olacaktır” dedi.

“Çok fazla pratik yapma şansımız olmadı”

Çok kısa sürede 3 maça çıktıklarını ifade eden Boluspor teknik direktörü Fırat Gül; “29 Şubat’ta göreve başladık. 3 tane maç oynadık. Kısa bir süremi vardı. Çok fazla pratik yapma şansımız olmadı. Maçların yorgunluğu üst üste bindi. Çok kısa aralıklarla oynadığı için fiziksel sıkıntılar yaşadık. Onları aşmak için çalışıyoruz. İnşallah önümüzdeki Bursaspor maçından sonra daha geniş bir zamanımız olacak. Bu süre zarfını daha iyi değerlendireceğiz” şeklinde konuştu.

“Baş başa gidiyoruz”

Ciddiyeti elden bırakmadan çalışmalarını sürdüreceklerinin altını çizen Gül; “3 tane maç oynadık. Bu 3 tane maç senaryo anlamında baktığınız zaman birbirinden farklı 3 maç. Her birinde oynanan oyun farklıydı. Giresun maçında tamamen oyunu kazanmak, oynamak ve gol bulmak üzerine kurgulamıştık. Pozisyonlarımız vardı, oyunun iyi oynayan tarafı bizdik ama olmadı. Keçiören maçına geldiğimizde rakibin durumundan kaynaklı geçmişten gelen ve birlikte oynayan oyunculardan dolayı oturmuş bir takımları vardı. Oyun pratikleri çok gelişmişti. Bazı aksiyonları ezber haline gelmiş bir takıma karşı oynadık. Keçiören stadının zeminin suni çim olmasından dolayı sentetik saha olmasından dolayı oyunun oynama tarafını erteledik. Oyun-savunma tarafında baskın oynayarak önlemler alarak skor almaya çalıştık ve amacımıza ulaştık. En son oynadığımı maç Adanaspor maçı oldu. Adanaspor maçı kesinlikle bizim oynayıp skor üretmemiz gereken bir maçtı. Rakibin hangi düşünceyle geldiğinin farkındaydık. Hazırlığımızı zaten tamamıyla kazanmak üzerine kurmuştuk. Pozisyon üretmemiz gerekiyordu. Oyunun hücum tarafını iyi oynamamız gerekiyordu. Oyun içinde sistem değişikliği yaptık. Çünkü rakibi açmanız gerekiyor. Bazen oyuncu değişikliğiyle bunu yapamıyorsunuz. Sistem değiştirmeniz gerekiyor. Oyun içinde de oyuncularımız sistem değişikliğinde pozisyon sadakatinin %100’ü ile gerçekleştirdi. Pozisyonlara bağlı kaldılar, sisteme bağlı kaldılar. Pozisyon bulduk ve maçtan 2-1 galip geldik. Bu bizim için çok önemliydi. Şimdi sistem, taktik, oyun stratejisi daha önce bunlar önemli şeyler. Bunların ötesindeki en önemli nokta oyuncuların heyecanı, coşkusu ve içinde bulundukları ortamda inanmışlık duygularını göstermesi bizim için önemli olan buydu. O anlamda tekrar futbolcularımızı kutluyorum. Bundan sonraki süreç içinde şunu söyleyebilirim. Biz 2 tane maç kazandık. Bir çıkış yakaladık. Ama lig bitmedi. Daha önümüzde 7 tane maç var. Rakiplerimizle aramızdaki puan farkı çok fazla değil. Baş başa gidiyoruz. Kesinlikle ciddiyetimizi bırakmadan aynı geldiğimizden günden bugüne nasıl geldiysek aynı şekilde taşımamız lazım. Ligin sonunda da inşallah ligi istediğimiz yerde bitireceğiz bundan şüphemiz yok” dedi.

“Köklü bir camia”

Hafta sonu oynayacakları Bursaspor maçını da değerlendiren Fırat Gül sözlerini şöyle noktaladı: “Bursa maçı bu oynadığımız 3 maça göre biraz daha farklı bir maç olacak. Hedefi olan bir takım. Köklü bir camia. Onlarında kendilerine göre takımlarından bir beklentileri var. Bu beklentiler karşısında dirençli bir takım olacaktır. Bu noktadan sonra skordan daha öte bir şey yok onlar için. Bizde bunun bilincinde olacağız. Doğru planla, doğru oyun hazırlığıyla inşallah istediğimiz skoru alacağız” dedi.