Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Film sahnesi, Bolu'da gerçek oldu

Film sahnesi, Bolu'da gerçek oldu
Türkiye'de, büyük bir beğeni alan ve aynı zamanda hamile kalan iki eltinin tatlı çekişmelerini anlatan " Eltilerin Savaşı" filmi Bolu'da gerçek oldu. Eltilerin Savaşı filmindeki gibi Bolu'da iki elti , Pınar Meşecioğlu ve Hüsniye Meşecioğlu aynı hafta hamile kaldı. Pınar Meşecioğlu bu durum karşısında çok şaşkın olduğunu belirtirken , Hüsniye Meşecioğlu "Pınar ile aynı anda çocuğumuzun olmasını ve beraber büyütmeyi çok istiyordum" dedi. Pınar Meşecioğlu ve Hüsniye Meşecioğlu 'nun gebelik sürecini takip eden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr Ömür Albayrak "Daha önce çok sayıda kardeş, yakın arkadaş, akraba vs takip etsemde gebelik haftaları aynı olan ilk hastalarımdı. " açıklamasında bulundu.


Özel Haber: S.Sevgül Kaba

Bolulu iki elti  Pınar  Meşecioğlu  ve Hüsniye Meşecioğlu , Eltilerin savaşı filminin örneği oldular. Aynı hafta hamile kaldıklarını öğrenen Pınar  Meşecioğlu  ve Hüsniye Meşecioğlu, bu durum karşısında çok şaşkın ve mutlu olduklarını belirttiler. Hamilelik süreciyle ilgili yaşadıklarını anlatan Pınar Meşecioğlu "  Ben eşimle 15 Aralık 2019'da evlendim.  Üniversite eğitimime devam ettiğim için çocuk düşünmüyorduk. Sonra 5 Ağustos  2020'de eltim  Hüsniye' nin düğünü oldu. Okul sürecinde son seneye girince artık çocuk düşünebiliriz dedik . Hüsniye ve eşi de çocuk istiyordu.  Ama eltim hep ikimizin çocuğu aynı anda olsun isterdi. Sonra süreç içinde  ilk önce Hüsniye' nin hamile olduğunu öğrendik. Çok geçmeden bir hafta sonrada  ben hamile olduğumu öğrendim. Sonra hesapladık ve  arada sadece bir gün olduğunu gördük. Böyle olunca biz çok mutlu olduk hem de çok şaşırdık." dedi. Hüsniye Meşecioğlu ise " Eltim Pınar ile aynı anda çocuğumuz olsun çok istiyordum. Dualarım galiba kabul oldu ve şimdi aynı anda doğurmak istiyoruz. Biz yakın yerlerde oturuyoruz o yüzden bu süreçte yaşadığımız olumlu olumsuz her durumda birimizin yanında olduk. Sosyal medya hesaplarımızdan durumumu paylaştığımızda büyük ilgi gördük ve  olumlu tepkiler aldık. Şimdi herkes doğumu aynı anda gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini merak ediyor.  Eltilerin Savaşı 2 filmi gibi olduk. Ama orada ki eltiler gibi aramızda bir çekişme yok , çok iyi anlaşıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Pınar  Meşecioğlu  ve Hüsniye Meşecioğlu'nun gebelik sürecini başından itibaren takibi yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr Ömür Albayrak ,bu ilginç durumla ilgili açıklama yaptı. Op. Dr Ömür Albayrak" Pınar Meşecioğlu ve Hüsniye Meşecioğlu gebeliğinin ilk başında takibe başladıklarında soyad benzerliğinden dolayı önce kardeş sandığım iki hastaydı. Ardından Elti olduklarını öğrendiğimizde şaşırdık. Asıl şaşırma sebebimiz ikisinin de hem adet tarihleri aynı dönem hem gebelik haftaları aynı idi. Daha önce çok sayıda kardeş, yakın arkadaş, akraba vs takip etsemde gebelik haftaları aynı olan ilk hastalarımdı. Randevularım açıldığı anda birbirlerine haber verip randevularını arka arkaya aldılar, sıraya beraber gelip, çoğu muayenelerini beraber oldular. İkisinin de normal Doğum isteği olması üzerine takip sürecine devam ettik. Yakın zamanda doğumlarını aynı günde gerçekleştirmeyi planladığım Elti hastalarıma şimdiden sağlıkla bebeklerine kavuşmalarını diliyorum." dedi.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr Ömür Albayrak, hamilelik sürecinin uzun bir yolculuk olduğunu , bu yolculuğun keyifli, sağlıklı ve huzurlu bir şekilde tamamlanması için hastalarıyla birebir yakından ilgilendiğini belirtti.   Op. Dr Ömür Albayrak " Hamilelik döneminde gebelik takibi hem anne hem de bebek için hayati önem taşır. Bu süreçte:

* Hamilelik döneminde anne adayının doktor tarafından belirtilen aralıklarla muayene ve kontrollerine gitmesi gerekmektedir.
* Belirli gebelik haftalarında tarama testlerin uygulanması ve bazı tetkiklerin yapılmasını planlıyoruz.
* Hamilelik döneminin takibi sırasında tansiyon, kilo ve anne sağlığı kontrol ediyoruz.
* Bebeğin büyüme hızı konusunda gerekli değerlendirmeler yapıyoruz.
* Gerekli vitamin takviyelerinde ve beslenme önerilerinde bulunuyoruz.
* Rutin tarama testleri ve muayeneler yapıyoruz.
* Bebeğin anne karnındaki pozisyonu kontrol ediyor ve doğum süreci yaklaşırken anne adayını bilgilendiriyoruz. " dedi.