Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

FİKRET ÖZEN’DEN HAKKI FİDAN’A ELEŞTİRİ

FİKRET ÖZEN’DEN HAKKI FİDAN’A ELEŞTİRİ
Bolu Ziraat Odası Genel Kurulu öncesi başkanlığa aday olan Fikret Özen, delegeler ile bir araya geldiği yemekte mevcut yönetimi sert sözlerle eleştirdi. Özen, “Çiftçiye veresiye diye bir şey yok. Burası Hakkı Fidan’ın mağazası değil. Çiftçiye bu mağazanın kapısını kapattın. İnsanlara para yoksa karttan geçin diyor. 200 TL’lik ilacı alamayan çiftçimiz ağlamış. O mağazadan benim dönemimde veresiye isteyip alamayan olursa görevden hemen istifa edeceğim” dedi.

İlimizin önemli kuruluşlarından olan Bolu Ziraat Odası, 16 Şubat’ta genel kurula gidecek. Yapılacak olan genel kurulda, mevcut başkan Hakkı Fidan ve geçmiş dönemde de odanın başkanlığını yapmış olan Fikret Özen karşı karşıya gelecek.

Genel kurul öncesi başkan adaylarından Fikret Özen, düzenlediği yemekte delegeler ile bir araya geldi. Yemek öncesi bir konuşma yapan Özen, Hakkı Fidan’ı eleştirdi. 4 yıl boyunca çok ağır iftiralara maruz kaldıklarını söyleyen Özen, “Değerli misafirler Ziraat Odamızın 2018 yılında delege seçilen çiftçi temsilcisi arkadaşlarım hepiniz hoş geldiniz. 16 Şubat’ta yapacağımı genel kurul öncesi sizlerle bir araya gelerek, odamızın dünü ve bugünü hakkında konuşmak için bir araya geldik. Ben Fikret Özen, Muhtarlar Derneği başkanıyım. Tarım ile ilgili birçok alanda görev aldım. Ziraat Odası’nda 2003-2014 yılı sonuna kadar meclis üyesi, son 6 yılda meclis başkanı oldum. Köylere Hizmet Götürme Birliği’nde hala çalışmaktayım. 2003 yılında seçildiğimizde 1965 yılında odamızın yaptığı bu binanın yerinde, altında Başak Sineması olan bir bina vardı. Bu bina 99 depreminde orta hasar görmüştü. Bu bina için bizden önceki meclis üyeleri güçlendirme kararı alıyor. Biz yeni bina yapma kararı aldık. Bina yıkıldı ve ihaleye çıkıldı. 105 bin TL’ye ihale edildi. Bizden önceki yönetimin bıraktığı para ile ihale ödendi. 2004 yılında bu bina için adımlar başladı. Olan para ile sadece kargasını çıktık. İkinci bir karar aldı yeni meclis. Yap işlet devret modeli kabul edildi. Bu şekilde ihale yapıldı. Sibel Pehlivan hanımefendi aldı. Diğer firmalara göre 2 kat iyi teklif verdi. İhaleyi alan hanımefendi, 450 bin TL para harcadı. 2003-2014 Meclis yönetiminin aldığı kararlar ile bu bina yapılmış oldu. 2015 yılında yapılan seçimleri Hakkı Fidan kazandı. Bu bina 40 bin TL getirisi olan bir bina. Daha detaylı bilgiyi genel kurulunda vereceğim. Ben bu bilgileri kısa kısa çiftçi kardeşlerime veriyorum. Çünkü geçtiğimiz 4 yıl boyunca çok ağır iftiralara maruz kaldık. Bu binanın temeli için benden önceki yönetimine teşekkür ediyorum. Hakkı Fidan’ın emeği geçtiyse ona da teşekkür ediyorum. Bizde nefret, vefasızlık yoktur” dedi.

“ÇİFTÇİNİN EVİNE HACİZ YOLLAYAN TEK YÖNETİM”

Hakkı Fidan’ın çiftçinin evine haciz yolladığını iddia eden Özen, “2003-2014 yılları arasında iki büro ve bir arazi aracı aldık. Şimdi Hakkı Fidan ne yapmalıydı, biz ne yapacağız şimdi anlatıyorum. Hakkı Fidan ilk göreve geldikten sonra 6 aylık bir faaliyet tablosu açıkladı. Bu tabloda odayı eski kötü alışkanlıklarından arındırdıklarını söyledi. Bu kötü alışkanlıklar olarak bizden bahsediyor. Ben geçmişimi inkâr edemem. Ziraat Odası’nda görev yaptığım dönem benim için hayatımın en güzel 11 yılıydı. Kötü alışkanlığı olan meclisin yaptığı iş bu bina işte. Hakkı Fidan’a sorarsanız 2015 yılından itibaren Ziraat Odası’nı kurdu, ondan önceki yönetimler hiçbir şey yapmadı. Böyle bir şeyi biri niye inkâr eder? Bu insanlara teşekkür etmek çok zor mu? Ziraat Odası bir toplantı düzenledi. Muhtarlar olarak bizde katıldık. İşte Hakkı Fidan bizleri kötülemeye çalıştı. Ben 56 yaşındayım. Ben bu yaşıma kadar hâkim karşısına sanık olarak çıkmadım. Allah kimseyi de çıkarmasın. Öyle bir temiz geçmişimiz var. ‘Ziraat Odası’nda yolsuzluk ve hırsızlık var’ dedi. Ben de bakın bir insan kolay yetişmiyor, Bolu küçük yer. Çamur atarsanız izi kalır. Temizlemeye çalışsak bile olmaz. Hala aynısını diyor. Borç ile devraldık odayı dedi bu seferde. Ben bu borç neyin borcu dedim. Bunu kamuoyuna anlat. Bunu bir açıklayın dedim. Geçmiş yönetim hangi borcu ödememiş, durum ne? Haciz yollayan tek yönetimdir Hakkı Fidan’ın yönetimi. Çiftçinin evine haciz yollayan tek yönetim. Ben de açık ve net bir şekilde söylüyorum. Hakkı Fidan benim hakkımda bir yargı kararı getirirse başkanlık adaylığından çekileceğim. Karşısına aday olmayacağım, tek liste ile gitsin seçime. İftira atmak kolaydır ama bunun vebali vardır. Çiftçi için ne yaptın? 4 yılını karalamalar ile geçirdi” ifadelerini kullandı.

“HAKKI FİDAN ŞOV PEŞİNDEDİR”

Fikret Özen, Hakkı Fidan’ın şov peşinde olduğunu belirterek, “3 adet sedektör makinesi yaptılar. 3 yıl aynı tohumu ekerdik fakat şimdi yok böyle bir şey. Makineler için yine de teşekkür ediyorum. 2 senenin dışında tohum ekmiyor patates üreticisi. Verimlilik yarı yarıya düşüyor. Mal varlığını satıyor. Mısır Kurutma Tesisi üreteceğim dedi. Şimdi ben genel kurulda da soracağım. Bolu’dan çevreyolu geçiyor. Çevreyolunun geçtiği yerde tarım arazileri heder oluyor. Delege arkadaşlarımızı belki çok ilgilendirmez. Doğancı’dan Filiz Makarna’ya kadar insan eksen insan çıkar dediğimiz topraklarda çevreyolu nedeni ile heder olmaktadır. Ziraat Odası başkanının asli görevi bunları korumaktır. Bununla ilgili bir çalışma yapmış mı? Tabi ki hayır. Bolu Belediyesi’ne gidip sayın başkanım benim alternatiflerim var çalışması yapmış mıdır? Hakkı Fidan şov peşindedir. Her şeyi var. Bir isme ihtiyacı vardı. Sen çiftçi değilsin Hakkı Fidan. Sen nakliyatçısın. Sen kendi işini yap, biz kendi işimizi yapalım. Hakkı Fidan işin etiketi peşindedir” diye konuştu.

“BİZ SEÇİLİRSEK KİMSE MAĞAZADAN DÖNMEYECEK”

Kendilerinin seçilmesi halinde Ziraat Odası’nın mağazasından hiçbir çiftçinin dönemeyeceğinin altını çizen Özen, “300 bin TL aldığı borç ile aldığı odanın, kiracıdan alacağı vardır. Kiracı fazla bile ödemiş alacaklı duruma geçmiş. Hakkı Fidan kirasını alamadıysa bizi borçlu göstermenin bir anlamı yok. Siz bu parayı alacak hanesine mi, verecek hanesine mi kaydedersiniz? Muhasebesi de zayıf yâda yanlış yönlendiriyorlar veya canı istediği gibi konuşuyor. Yıllık 1 Milyon 400 bin TL cirosu olan bir mağazamız vardı. Bizim alacak vereceğimiz yok diyor. Çiftçiye veresiye diye bir şey yok. Burası Hakkı Fidan’ın mağazası değil. Çiftçiye bu mağazanın kapısını kapattın. İnsanlara para yoksa karttan geçin diyor. 200 TL’lik ilacı alamayan çiftçimiz ağlamış. O mağazadan benim dönemimde veresiye isteyip alamayan olursa görevden hemen istifa edeceğim. Biz seçilirsek kimse mağazadan dönmeyecek. Çiftçimize en son patates, buğday dönemi olan Ekim ayına kadar süre tanınacak. Araba şu kadar yakıt yaktı, tasarruf ettirdim diye övünüyor. O araba Ziraat Odası’na hizmet edilsin diye alındı. Mağazanın önünde bir tane araba yok. Mağazayı herkesin gelebileceği bir yere taşıyacağız. O araba 500 kilogramlık yük çeker. Biz o arabayı kullanarak çiftçimizin kapısına kadar tohumunu ve ilacını götüreceğiz. Faaliyet budur. Çıkıp arabanın plakasını beyazdan siyah plakaya döndürüyorsun sonra da ben odayı kurumsallaştırdım diyorsun. Biz seni görünce önümüzü mü ilikleyeceğiz?” dedi.

“AHBAP ÇAVUŞ İLİŞKİSİ İLE İNSANLARI 5 YILDIZLI OTELDE Mİ AĞIRLIYORSUN?

Son olarak Hakkı Fidan’ın delege olmayan kişileri delege semineri adı altında Antalya’da beş yıldızlı otelde ağırladığını ve bir gece 80 bin TL harcadıklarını iddia eden Özen, “Bizi fuzuli para harcamakla suçlayan Hakkı Fidan, 01.02.2012 tarihinde Antalya’da beş yıldızlı delege semineri adı altında bir gecede 80 bin TL harcamış. 80 bin TL’yi bir gecede harcadın. O seminerde fotoğraf atıyorlar. O fotoğraftaki 10 kişi delege değil. Ahbap çavuş ilişkisi ile insanları 5 yıldızlı otelde mi ağırlıyorsun? Genel kurulda bu direk söyleyeceğim, o da bana açıklayacak. Çamur atmak ağır bir şeydir ve ben belgesiz konuşmam. O kişilerin isimlerini de kurulda söyleyeceğim. Herkese yönetim sözü veriyorlar. 4 kişi alabilir en fazla. Bu sözlere de inanmayın. Yemek öncesi vaktinizi aldım. Hakkınızı helal edin. Hepinize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Özen’in konuşmasının ardından delegelerle birlikte yemek yedi.