Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

FİKİRLERİYLE ZİHİNLERDEKİ ‘YUNUS EMRE’ ANLATILMAYA DEVAM EDİYOR

FİKİRLERİYLE ZİHİNLERDEKİ ‘YUNUS EMRE’ ANLATILMAYA DEVAM EDİYOR
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Batı Karadeniz Kariyer Fuarı kapsamında sahnelenen ve Yunus Emre’nin tasavvufi yolculuğunun anlatıldığı, Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanan “Bizim Yunus” müzikli dans gösterisi, büyük beğeni aldı.

Kongre Merkezi Bordo Salonda sahnelenen gösteriye; Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’nın yanı sıra Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Yetenek Kazanımı ve Organizasyon Daire Başkanı Dr. Neşe Gülmez, BATIKAF Sorumlusu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Gürel, BATIKAF Yöneticisi ve Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Tarhan, BATIKAF Koordinatörü Doç. Dr. Ayhan Çetinkaya, Anadolu Üniversitesi Halkbilim ve Araştırmaları Merkezi Müdürü ve Bizim Yunus müzikalinin Koordinatörü Doç. Dr. Hasan İslatince, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

2021 YILI, UNESCO TARAFINDAN YUNUS EMRE ANMA YILI İLAN EDİLDİ

Programın açılışında bir konuşma yapan “Bizim Yunus” müzikal gösterisinin Koordinatörü Doç. Dr. Hasan İslatince, 2021 yılının, Yunus Emre’nin vefatının 700’üncü yılı olması nedeniyle, UNESCO tarafından Anma Yılı kapsamına alındığını söyledi. Cumhurbaşkanlığı tarafından ise, Yunus Emre ve Türkçe Yılı ilan edildiğini hatırlattı.

Bu vesileyle, Anadolu Üniversitesi’nin koordinatörlüğü ve Rektör Prof. Dr. Fuat Erdal’ın ev sahipliğinde, 2021 yılı içerisinde “Bizim Yunus” gösterisi de dahil olmak üzere, Yunus Emre konulu birçok kültür, sanat ve bilimsel etkinlik gerçekleştirildiğini kaydeden Doç. Dr. İslatince, Yunus’u anmak ve anlamak için bir yılın yeterli olmadığını vurgulayarak, “Bu nedenle, Anadolu Üniversitesi Halkbilim ve Araştırmaları Merkezi olarak, geçen yıl sahnelemeye başladığımız Bizim Yunus gösterisini, Sayın Rektörümüzün de destekleriyle 2022 yılı etkinlikleri programımıza dahil ederek, Yunus’u anlatmaya ve tanıtmaya devam ediyoruz.” diye konuştu.

“YUNUS EMRE, FİKİRLERİYLE ZİHİNLERDE, GÖNÜLLERDE VE DİLDE YENİLİKLERE İMZA ATMIŞ BİR ERENDİR”

Bizleri büyük bir coğrafyada tek millet yapmayı başaran fikir ve gönül dünyamızın önemli mimarlarından Yunus Emre’nin, Cenab-ı Hakk’ın Türk Milleti’ne ve insanlığa gönderdiği büyük bir lütuf olduğunun altını çizen Doç. Dr. İslatince, “Çünkü Yunus Emre, yanlış bilinenleri yıkıp yeniden inşa eden, bütün inkılapçılar gibi divanında, fikirleriyle zihinlerde, gönüllerde ve dilde yeniliklere imza atmış bir erendir.” dedi.

Yürütücülüğünü Anadolu Üniversitesi Halkbilim ve Araştırmaları Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hasan İslatince’nin, Genel Koordinatörlüğünü Öğr. Gör. Mehmet Bektaş Tuncer ve Genel Sanat Yönetmenliğini Öğr. Gör. Muharrem Feratan’ın yaptığı, Salih Oktay, Mustafa Uluyol ve Sude Gülhan’ın eğitmenliğini üstlendiği “Bizim Yunus” müzikal gösterisi sahnelendi. Modern sahne tekniklerinin kullanıldığı ve “Diyar-ı Rum”, “Buğday”, “Tapduk’un Kapusu”, “Oduncu Yunus”, “Aşık Yunus”, “Türkmen Kocası”, “Göç Katarı”, “Söğütte Diriliş” ve “Dönüş” isimli 9 bölümden oluşan müzikal, katılımcıların büyük beğenisini topladı.

ÖDÜL TÖRENİ 

Gösterinin sonunda Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Yetenek Kazanımı ve Organizasyon Daire Başkanı Dr. Neşe Gülmez, Anadolu Üniversitesi Halkbilim ve Araştırmaları Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hasan İslatince, Bizim Yunus müzikali ekip ve sanatçılarına, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’nın yanı sıra Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Gürel, Doç. Dr. Murat Tarhan ve Doç. Dr. Ayhan Çetinkaya tarafından teşekkür plaketleri ve çiçek takdim edildi.
Etiketler: bolu haberler