Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

FETÖ OPERASYONU KAPSAMINDA BAİBÜ’DEKİ AKADEMİSYEN GÖREVİNDEN ALINDI

FETÖ OPERASYONU KAPSAMINDA BAİBÜ’DEKİ AKADEMİSYEN GÖREVİNDEN ALINDI
FETÖ'nün Akademik koluna yönelik ilk operasyon Ankara merkezli olarak yapıldı. 28 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda 31'i çeşitli üniversitelerde görevli akademisyen olmak üzere 47 kişi gözaltına alındı

Operasyon kapsamında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde görevli bir akademisyende gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan akademisyenin M.T. olduğu, 5 gün gözaltına kaldıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldığı belirtildi. Operasyon sonrası M.T.’nin üniversitede ki görevlerinden de alındığı bilgisi geldi.

Türkiye bugüne kadar FETÖ'nün asker, polis ve yargıdaki mensupları ve bunlara yönelik düzenlenen operasyonları izledi. Oysa ki, Örgütün en önemli kollarından biri akademik kadrodaki örgütlenmesiydi.

Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, yaklaşık 1 yıldır FETÖ'nün akademik kadrosunun izini sürdü. Binlerce FETÖ mensubu üniversitelerde ve çeşitli devlet kurumlarında halen faal olarak çalışıyordu. FETÖ'nün gizli haberleşme sistemi, ardışık arama, büfe aramaları ve ByLock kullanıcısı akademisyenler tespit edildi. Bu kişilere, 2011-2013 yılları arasında ALES ve KPDS'deki sorular önceden örgüt tarafından verilmişti. Akademik kariyerleri böyle başlamıştı.

OPERASYON İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

Ankara merkezli 28 ilde eş zamanlı olarak başlatılan operasyonlarda, 47 kişi gözaltına alındı. Bunların 31'i halen üniversitelerde aktif olarak çalışan akademisyenlerdi. Gözaltına alınan akademisyenler, Dumlupınar Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi, Ankara Gazi Üniversitesi, Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Bolu Ahmet İzzet Baysal Üniversitesi, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Afyon Kocatepe, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Mustafa Kemal Üniversitesi, Ömer Halis Demir Üniversitesi, Adıyaman Üniversitesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi mensuplarıydı. Uzun soluklu operasyonun en kritik noktası ise örgüt mensubu akademisyenlerin halen örgütsel bağlarını koparmamış olması ve örgütsel faaliyetlerini sürdürmeleri oldu.

BAİBÜ’DEN 1 AKADEMİSYEN GÖZALTINA ALINDI

Operasyon kapsamında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi akademik kadrosunda görevli Doç. Dr. M.T.’nün evine Ankara’dan özel bir ekip geldi. M.T.’nin evde olmaması nedeniyle işlem yapamayan emniyet güçleri, evde yaptıkları incelemenin ardından Bolu’dan ayrıldı. M.T. daha sonra Antalya gözaltına alınarak Ankara’ya getirildi. 5 gün gözaltında tutulan M.T. sonrası mahkemeye çıkartılırken, mahkeme tarafından M.T. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

GÖREVLERİNDEN ALINDI

İlahiyat Fakültesi kadrosunda görevli M.T.’nin FETÖ Silahlı terör örgütü üyeliği iddiasıyla gözaltına alınması üzerine harekete geçen BAİBÜ yönetimi, M.T.’nin Kariyer Planlama ve Mezun İzleme Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğü ve İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevlerinden aldı.  

Etiketler: bolu haberler